Ciasto francuskie jak robicie na słodko czy na słono? Potrzebuję przepis anulla1993 |
2013-10-18 14:09
|
vote-up

Dobre pytanie

Słabe pytanie

Szczegóły
vote-down

TAGI
Brak tagów, bądź pierwsza!

10

Najlepsza odpowiedź!

(2013-10-18 14:50:03 - edytowano 2013-10-18 14:52:33) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
roslina28
jak chcesz na slodko to upieczone kawałki ciasta przełóż kremem karpatkowym i posyp cukrem pudrem - beda napoleonki , mozesz tez złozyc w trojkaty i nadziac dzemem albo serem i posypac cukrem pudrem .
Mozesz tez zawinac polędwiczke wieprzową doprawiona wedlug twojego gustu i bedzie na kolacje , mozesz tez zawinac w ciasto piers z kurczaka ( osol , opieprz ) połoz na nia plasterek wedliny i sera , albo przysmaz pieczarki z cebulka i to na wierzch , bedzie pyszna kolacja , a taki kurczak jest pyszny i soczysty :)

Odpowiedzi

(2013-10-18 14:15:39) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
tofinka
Ja zawsze kupuje gotowe w Biedronce. pychota. za 3, 50 i robię farsz slony lub slodki i pyszny obiad, Do tego salatka i juz
(2013-10-18 14:20:46) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
anulla1993
Ja zawsze kupuje gotowe w Biedronce. pychota. za 3, 50 i robię farsz slony lub slodki i pyszny obiad, Do tego salatka i juz
właśnie ten wczoraj kupiłam ale nie mam na nie pomysłu...
(2013-10-18 14:50:03 - edytowano 2013-10-18 14:52:33) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
roslina28
jak chcesz na slodko to upieczone kawałki ciasta przełóż kremem karpatkowym i posyp cukrem pudrem - beda napoleonki , mozesz tez złozyc w trojkaty i nadziac dzemem albo serem i posypac cukrem pudrem .
Mozesz tez zawinac polędwiczke wieprzową doprawiona wedlug twojego gustu i bedzie na kolacje , mozesz tez zawinac w ciasto piers z kurczaka ( osol , opieprz ) połoz na nia plasterek wedliny i sera , albo przysmaz pieczarki z cebulka i to na wierzch , bedzie pyszna kolacja , a taki kurczak jest pyszny i soczysty :)
(2013-10-18 14:51:48) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
roslina28
mozesz jeszcze wykorzystac parowki , tylko posyp tarkowanym serem albo obłoz plasterkami sera , zwin i zapiecz .
(2013-10-18 15:51:43) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
ewa1986
ja robię mini pizzę, nadziewane szpinakiem, roladki z nadzieniem (np. serek smakowy, szyneczka, ogóreczek zawijam i zapiekam).
(2013-10-18 16:32:33) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
madzia240620
Ja owijałam parówki robiłam tez z konfiturą lub z twarogiem i jeszcze rozwijałam całe ciasto francuskie układałam na nim szynkę ser potem zawinełam pokroiłam do piekarnika i wyszły takie ślimaczki :)
(2013-10-18 17:15:33) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
darcia
jak na słodko, to można pokroić ciasto w kwadraciki i wsadzić do środka jakiś dżem albo nutellę i zawinąć rogi żeby wyszły takie kieszonki. a na słono, to można podobnie tylko wsadzić coś słonego, ricottę, fetę, jakieś warzywko, albo zrobić parówki w cieście francuskim, albo tartę szpinakową.
(2013-10-18 17:26:40) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
michasia16
Przypomina mi sie dwa przepisy:
1)Rozwijam ciasto francuskie smaruje keczapem ukladam salami jedno obok drugiego na salami ser zólty zwijam w rulon i rulon kroje na kawalki pieke w temp 200C ok 15 min
2) ciasto kroje na kawałki jak pół parówki na taki maly placek klade ser żółty pół parowki zwijam i zapiekam t.j.w

SMACZNEGO ;)

Podobne pytania