Co robicie z cukini ?? Podajcie jakieś przepisy :) mamusiaaaa18 |
2014-07-23 14:32
|
vote-up

Dobre pytanie

Słabe pytanie

Szczegóły
vote-down

Jak powyżej.
Bo mamie brakuje pomysłu :)
Robiła w zalewie ananasowej :)

TAGI
Brak tagów, bądź pierwsza!

10

Odpowiedzi

(2014-07-23 15:20:18) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
sewilka
leczo do słoików
(2014-07-23 15:22:09) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
mamusiaaaa18
leczo do słoików
Podaj przepis :)
(2014-07-23 15:26:53) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
izka55555
Kroję w plasterki, solę, panieruje je w jajku i mące i na patelnie rozgrzaną :D pycha :)
(2014-07-23 15:40:49) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
sewilka
Leczo pasteryzowane
Składniki: 2 kg papryki, 1,5 kg pomidorów, 1,5 kg cukini, 1 kg cebuli
Przyprawy:
sól, pieprz, łyżeczka słodkiej i ostrej papryki mielonej, łyżeczka wegety, 4 łyżki koncentratu pomidorowego, 2 ząbki czosnku, olej

Papryka w kostkę, pomidory obrać ze skórki i pokroić w ćwiartki, cukinia w kostkę.
Cebulę dusić na oleju, dodać paprykę i pomidory-dusić 25 min
Dodać cukinię, szklankę wody, przyprawy do smaku i przecier.
Dusić 45 minut, dodać roztarty czosnek. Gorące wkładać do słoików, do każdego słoika dodać łyżkę oleju. Pasteryzować 20 minut. Następnie słoiki odstawić do góry dnem na 45 min.
(2014-07-23 15:41:41) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
jk1606
Kroję w plasterki, solę, panieruje je w jajku i mące i na patelnie rozgrzaną :D pycha :)
Też tak robię lub piekę delikatnie w piekarniku ( polewam ok. 5 min przed włożeniem oliwą z oliwek i posypuję wegetą, ale bardzo delikatnie i na 6 min do piekarnika plus do tego pomidorek na wierzch :)
(2014-07-23 16:21:43) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
martatb
zapiekanka z cukinii i fety :)
cukinię kroję na plasterki, w miseczce mieszam fetę albo twarożek z czosnkiem, jajkiem, pieprzem. w foremce przekładam plastry cukinii z serem, polewam obficie oliwą, zapiekam, aż będzie zezłocone na wierzchu. można jeść jako dodatek do grila albo kolację, z dobrym chlebem. kocham to :)
(2014-07-23 16:22:28) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
martatb
poza tym placuszki (jak ziemniaczane), albo jako farsz z fetą i czosnkiem w cieście francuskim itp
no i leczo, mmm
(2014-07-23 20:10:31) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
roza72
Ja robie placuszki -pyszne
file:///C:/Users/agatka/Desktop/Przepisy%20kulinarne/180,placuszki-z-cukinii-szybciutko-i-smacznie-mniam.html
albo cukinia z makaronem.

Podobne pytania