Czy warto używać oleju kokosowego w kuchni? kasia150 |
2018-05-07 19:57
|
vote-up

Dobre pytanie

Słabe pytanie

Szczegóły
vote-down

Witajcie, czy waszym zdaniem warto zamienić np. masło (rafinowanym) czy też smalec do smażenia (nierafinowanym) olejem kokosowym?
Przeczytałam że ma bardzo dużo składników: https://naturaonline.pl/olej-kokosowy-opinie-wlasciwosci-zastosowanie/

TAGI
Brak tagów, bądź pierwsza!

1

Odpowiedzi

(2018-05-12 14:44:50) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
yummymummy
Uważam, ze nie, po ostatnich badaniach wypadł na równi ze smalcem! Zapycha tętnice! Wcale nie jest tak zdrowy jak pierwotnie uważano... okazuje się , ze do smażenia najlepiej wypada olej rzepakowy, bo ma najwyższa temperaturę spalania i nie wytwarza rakotwórczych substancji, a do sałatek oliwa z oliwek, lub olej lniany.

Podobne pytania