Faworrrrki finjenta |
2018-02-03 01:37
|
vote-up

Dobre pytanie

Słabe pytanie

Szczegóły
vote-down

W jaki sposób robicie, tłuczecie wałkiem by było napowietrzne? Wyczytałam przepisy bez tłuczenia i już niewiem czy wtedy też będą z babelkami:)

TAGI
Brak tagów, bądź pierwsza!

4

Odpowiedzi

(2018-02-04 23:04:35) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
mamusiaaaa18
tego ci nie powiem, ale moja mama jak robi faworki rzuca ciastem o blat :D
(2018-02-05 07:59:33) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
finjenta
No właśnie u mnie bilo się ciasto wałkiem. Teraz czytam przepis że i bez bicia będzie napowietrzne no i niewiem...
(2018-02-05 15:34:38) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
agawita
Zobacz na stronie "mojewypieki" jak ona to robi, bo z tej strony wyszły mi wszystkie przepisy, które robiłam.
(2018-02-06 12:15:23) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
katharsis85
No właśnie u mnie bilo się ciasto wałkiem. Teraz czytam przepis że i bez bicia będzie napowietrzne no i niewiem...
zależy od przepisu, jak podrzucisz link to być może będę w stanie odpowiedzieć. generalnie faworki tłucze się wałkiem własnie po to żeby do ciasta wprowadzić więcej powietrza. Taki sam efekt można otrzymać wielokrotnie składając i wałkując ciasto. Spotkałam się też z przepisem gdzie składniki miesza się dość długo w malakserze i w ten sposób napowietrza ciasto.

Podobne pytania