Filety z ryby. evvka84 |
2017-01-03 15:39
|
vote-up

Dobre pytanie

Słabe pytanie

Szczegóły
vote-down

Jakie filety z ryby kupujecie? U mnie w wiekszosci mintaj i sola. Pare razy kupilam morszczuka ale mi nie smakuje. W jaki sposob je przyrządzacie? Ja zawsze smarze ale takie jakies bez smaku sa. Moja teściowa robila swietne, ja jakos nie potrafie.

TAGI
Brak tagów, bądź pierwsza!

6

Odpowiedzi

(2017-01-03 16:13:37) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
nala24
Łosoś , dorsz , trochę sole trochę pieprze smaruje oliwa i piekę w piekarniku ibkladam tez koperkiem. Później kopie trochę cytryna . Uwielbiam tez pstrąga w całości , nacisnąć skórę w paru miejscach sole i pieprze z wierzchu i w środku , do środka wkładam 3 plasterki cytryny dużo masła , koperek , czasem ząbek czosnku zamykam w folię aluminiowa , piekę w piekarniku później otwieram folie na 5 min żeby skórka była chrupkka
(2017-01-03 17:39:58) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
aaniasz
Ja jak kupuje to tylko mirune. Robię ja w panierce. A jak mam łososia to w parowarze.
(2017-01-03 19:13:56) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
narkoza
U mnie tylko dorsz i śledzie :P Po prostu smażę. Czasem ryba po grecku - uwielbiam :)
(2017-01-03 20:13:54) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
izka55555
Miruna jest bardzo smaczna wg mnie i dorsza tez kupuje
(2017-01-04 12:00:23) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
jaemka
Najczęściej kupuję mrożone, więc przede wszystkim mintaj . Posypuję solą i przyprawą do ziemniaków (tak, wiem...ryba to nie ziemniak;-) zostawiam na chwilę i smażę w cieście naleśnikowym na ostro, albo w jajku i mące.
Zauważyłam, że smaczniejsza jest jeśli smażę dłużej w mniejszej temp. niż na szybko.

Podobne pytania