Jak prawidłowo zamrozić zupę? mamalili |
2015-10-28 13:26
|
vote-up

Dobre pytanie

Słabe pytanie

Szczegóły
vote-down

Czy wystarczy ugotowaną, wystudzoną zupę wlać do specjalnego pojemnika czy trzeba ją w jakiś sposób pasteryzować? Zupa ogórkowa.

TAGI
Brak tagów, bądź pierwsza!

1

Odpowiedzi

(2015-10-28 13:36:30) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
czywciazy
Możesz zrobic tak i tak z tym , że ja polecam pasteryzacje , nie zmienia tak smaku zup jak mrożenie ( szczególnie takich zup z ziemniakami w środku ) . Zapasteryzowane zupy możesz trzymać z tydzień .dwa w lodówce . A jak chcesz mrozić to wystarczy tylko zlać pojemnik zimną zupą i wsadzić do zamrażarki , należy wtedy spożyć w ciągu miesiąca , dwóch taką zupę . Za to sam rosół można dłużej trzymać zamrożóny i może być świetną bazą do innych zup .

Podobne pytania