Kulinarnie, co zrobić żeby ryba się nie rozpadała przy smażeniu ? silver20 |
2013-11-23 12:04
|
vote-up

Dobre pytanie

Słabe pytanie

Szczegóły
vote-down

j.w

TAGI
Brak tagów, bądź pierwsza!

10

Odpowiedzi

(2013-11-23 12:05:10) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
sativa
Kładę ją na ręcznik papierowy żeby odsączyć nadmiar wody, obtaczam w jajku i mące przed smażeniem.
(2013-11-23 12:08:59) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
jukaijey
Wkładać na patelnię dopiero gdy olej będzie gorący.
(2013-11-23 12:43:22) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
sunny
za często nie odwracać na patelni i to chyba też zależy co to za ryba...
(2013-11-23 13:11:17) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
elonciaa
Przed panierowaniem odsaczam na reczniku papierowym.
(2013-11-23 14:31:18) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
arletka1991
Najlepiej zrobic właśnie w panierce, wtedy się trzyma "w kupie".
Ale zalezy dużo od rodzaju ryby, np. dorsz się bardzo mocno potrafi rozwalac ;)
(2013-11-23 15:18:47) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
fliebe
Noo przede wszystkim ryba musi być świeża, bo to mrożone najczęściej sie rozpadają.
Jeśli mrożona trzeba usunąć nadmiar wody na papierze, maczasz w mące, w jajku i na końcu w bułce albo znowu w mące. Najlepiej na bardzo rozgrzany tłuszcz. I tłuszczu niewiele
(2013-11-23 21:10:23) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
santy
Smażyć małą porcję na gorącym bardzo tłuszczu. Zazwyczaj rozpadają się te gotowane na oleju ;)
(2013-11-23 22:27:34) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
martulka665
ja panieruje w jajku i mace kukurydzianej dodatkowo rybka sie nie przepala na patelni

Podobne pytania