Kupka Szymusia ! Czy to przez antybiotyk ? dominika0209 |
2012-12-25 21:45
|
vote-up

Dobre pytanie

Słabe pytanie

Szczegóły
vote-down

Dziewczyny , mój mały ma bardzo rzadką kupkę i robi ją kilkanaście razy dziennie... Czy to normalne przez pierwsze dni ? Czy to może przez antybiotyk ...

dupka zrobiła mu się czerwona !! :( czym to smarować / leczyć ?

TAGI

choroby

  

6

Odpowiedzi

(2012-12-25 21:51:21) cytuj
Jeśli karmisz piersią to może być rzadka ale skoro się odparza to raczej przez antybiotyk. Smaruj mu pupę linomagiem i pomiędzy dawkami antybiotyku podaj jakiś probiotyk. I wietrz mu pupę ile tylko możesz.
(2012-12-25 23:05:02) cytuj
Tak jak wyzej napisane ,jezeli karmisz piersia to kupka praktycznie jest po kazdym karminiu i wlasnie taka wodnista .
Czesto wietrz mu pupe np. jak zmieniasz mu pieluszke to poczekaj chwilke niech pupka po oddycha .Smarowac mu mozesz sudocremem ,linomagiem ,czy bepanthenem . I zalecam po kazdej kupce umycie dupci pod kranem.
(2012-12-26 00:27:30) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
agurola
j.w
dodam, że pediatra mi powiedział że podczas brania antybiotyku bardzo często się zdarza, że dziecku odparza się pupa.
Zuzi nie pomagał ani sudocrem ani mączka, a pomógł polecony przez farmaceutke linomag :)
(2012-12-26 08:54:46) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
koniczynka87
ja wyleczyłam zaczerwienienie po kupce antybiotykowej Bepanthenem i bardzo częstym wietrzeniem. A kupka może być kilkanaście razy na dobę, u nas tez tak było do 2. miesiąca.
(2012-12-26 15:29:50) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
anulla1993
smaruj sudocremem odparzyła mu się przez częste robienie rzadkiej kupki miałam taki sam problem z Marcelem
(2012-12-27 00:28:19) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
mademoisele
Mój przy cycku robił kupkę z prędkością światła, o konsystencji jajecznicy w połowie jej smażenia.

Podobne pytania