Mrożenie zupki dla dziecka - własnoręcznie zrobionej... nena714 |
2014-11-29 09:56
|
vote-up

Dobre pytanie

Słabe pytanie

Szczegóły
vote-down

Chcę dziś sama przyrządzić zupkę dla Antolka, standard marchewka, ziemniaczek, troche pora i troche piersi z kurczaka.. pewnie wyjdzie mi więcej niż 120g więc co z resztą? można zamrozić i potem odmrozić i dać dziecku? :/ czy przelozyc w sloiczek i wygotować? jestem blada w tym temacie..

TAGI
Brak tagów, bądź pierwsza!

11

Odpowiedzi

(2014-11-29 10:07:56) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
misioirena
Nie zamrazaj,weź w słoiczki,najlepiej te z gerbera i zrób weki:-) Ja tak robię z musami owocowymi,jak zagotujesz,to jen guziczek na pokrywce ładnie się wcisnie i będziesz miała pewność że szczelne są:-)
(2014-11-29 10:08:11) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
misioirena
Nie zamrazaj,weź w słoiczki,najlepiej te z gerbera i zrób weki:-) Ja tak robię z musami owocowymi,jak zagotujesz,to jen guziczek na pokrywce ładnie się wcisnie i będziesz miała pewność że szczelne są:-)
(2014-11-29 10:20:39) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
kasia1426
Mozna i zamrozic i zawekowac:)
(2014-11-29 10:50:25) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
roslina28
lepiej wekowac , po mrozeniu smak jest do doopy ..., ;p
(2014-11-29 10:52:14) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
nena714
ok dzieki dziewczyny :) a sluchajcie, bo te sloiczki to sie slabo potem zakrecaja.. i nie wiem czy mi wyjdzie wekowanie w tych bobovity i gerbera..
(2014-11-29 15:26:09) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
misioirena
To że się nie zakręci idealnie to się nie przejmuj,pokrywki mają specjalną gumkę i nawet jak nie dokrecisz lub się przekręci to nic bo kiedy poddasz obróbce termicznej wszystko ładnie się zassa i srodeczek będzie wklesly.Sprobuj zawekowac a się przekonasz:-)
(2014-11-29 15:26:40) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
misioirena
To że się nie zakręci idealnie to się nie przejmuj,pokrywki mają specjalną gumkę i nawet jak nie dokrecisz lub się przekręci to nic bo kiedy poddasz obróbce termicznej wszystko ładnie się zassa i srodeczek będzie wklesly.Sprobuj zawekowac a się przekonasz:-)
(2014-11-29 15:29:46) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
nena714
To że się nie zakręci idealnie to się nie przejmuj,pokrywki mają specjalną gumkę i nawet jak nie dokrecisz lub się przekręci to nic bo kiedy poddasz obróbce termicznej wszystko ładnie się zassa i srodeczek będzie wklesly.Sprobuj zawekowac a się przekonasz:-)
a napisalabys mi jak wekujesz te sloiczki? bo nie mam pojecia jak to zrobic :)
(2014-11-29 18:27:58) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
paulad11
Mrozilam i byly ok i smak rowniez bo sama je jadlam i nie uwazam zeby cos sie zmienilo w smaku.zapewne zalezy jaka zupka ale nasze byly ok
(2014-11-29 22:09:31) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
laurette
Mrozilam i byly ok i smak rowniez bo sama je jadlam i nie uwazam zeby cos sie zmienilo w smaku.zapewne zalezy jaka zupka ale nasze byly ok
dokładnie, zawsze tylko mroziłam, mniej roboty

Podobne pytania