Od kiedy syrop typu PAOLA?? paulus2304 |
2011-01-21 11:17
|
vote-up

Dobre pytanie

Słabe pytanie

Szczegóły
vote-down

Od kiedy mozna dziecku rozrobic taki syrop? Czy nie warto ,bo to kolejne "gówno" tego swiata??:DD

TAGI

kiedy

  

PAOLA

  

syrop

  

typu

  

8

Odpowiedzi

(2011-01-21 11:28:10) cytuj
Moim zdaniem nie warto. A jezeli juz tak baaaardzo chcesz to nie wczesniej niz przed rokiem.
Ja swoje nauczylam pic wode, rozcienczane woda 100% soki... i jezeli maja smaka na gazowane, to biora sok... np. ulubiony jablkowy i pija pol na pol z mineralka gazowana... :)

Tych syropow nie kupuje. Raz kupil maz malinowy (jakis tutejszy niemiecki), raz ja cos tam z kwiecia bzu... i dziewczyny mialy okazje pic. Nie powiem, ze nie smakowalo, ale lataly co chwila i "mamusiu, jeszcze!"... Jakims cudem butla poszla migusiem a tam tooony cukru.
Dlatego tez nie kupuje...
(2011-01-21 11:38:48) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
mola
Lepiej nie..

Ja co prawda pije Paole.. ;/ Ale w bardzo małej ilości, lekko zabawiam sobie wodę, bo takiej zwykłej nie lubię, ale słodkich napojów też nie.. Czasem też dodaje do herbaty.

A małej podaje soki 100% rozcieńczone z wodą(w tym soki własnej roboty), sama też tak pije. Herbatki - rumianek, meliska z odrobiną miodu lub bez, wodę, i kompociki - własnej roboty.
(2011-01-21 11:42:30) cytuj
Pyszna i dobra na brzusio jest herbatka z kopru wloskiego... z sokiem jablkowym... ;)
(2011-01-21 11:43:40) cytuj
Ah... i Soraya jeszcze uwielbia wszelkie Smoothie... :)domowej roboty.
(2011-01-21 12:05:30) cytuj
skład paoli :
Skład: syrop fruktozowo-glukozowy, sok aroniowy z zagęszczonego soku aroniowego, sok malinowy (18%) z zagęszczonego soku malinowego, woda, sok jabłkowy z zagęszczonego soku jabłkowego, kwas cytrynowy – regulator kwasowości, aromat, E 150d – barwnik, witamina C – substancja wzbogacająca
(2011-01-21 12:06:52) cytuj
E150d :
Definicja: Jest to syntetyczny, brązowy barwnik barwiący produkty spożywcze na brązowy kolor. Nadaje im również swoisty aromat. Dobrze rozpuszcza się w wodzie. Ma szerokie zastosowanie w przemyśle spożywczym, przede wszystkim dodawany jest do alkoholi: win, piwa oraz wyrobów cukierniczych: czekolad, cukierków oraz batonów, a także herbat rozpuszczalnych. Dzienna dawka tej substancji nie powinna przekraczać 200 mg na 1kg masy ciała.

Ciekawostki: Spożywany w nadmiernych ilościach, karmel amoniakalno-siarczynowy może przyczynić się do problemów żołądkowych i prowadzić do nadpobudliwości.
(2011-01-21 12:22:37) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
listopadowa
niedawno kupiłam taki malinowy(wiadomo dobry na przeziębienie),dolewałam odrobinke do wody.
było u nas dokładnie tak jak u @lamandragora,mały za bardzo go polubił.potem nie bardzo chciał pić co innego,a już tym bardziej samą wodę.dlatego sok wypił mąż,a mały dostaje herbatki(takie do zaparzania).akurat wczoraj kupiłam malinkową i piję ja ze smakiem :)
(2011-01-21 15:49:57) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
rika
Ja tak samo jak obiady, soki jak daję małej to tylko takie domowe :) ale pewnie też dlatego ze sama takich sklepowych nie kupuję :)

Podobne pytania