• żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
tofinka

nalesniczki wegetariańskie a la mexicana:)

tofinka|
vote-up

Dobra porada

Słaba porada

vote-down

po usmażeniu nalesników zabieramy się za farsz:

podsmazamy cebulkę

dorzucamy drobno pokrojoną paprykę i jeden duży ogórek konserwowy, a po lekkim podsmażeniu dodajemy mieszankę waryzwną (słoik trojwarstwowo ułożonej marchewki, groszku i kukurydzy - pełno takich gotowcow w sklepach), dodajemy pol puszki pomidorow ( w calosci lub rozdrobnionych juz) .wsyztsko mieszamy i smazymy dalej. dodajemy soli, pieprzu, ziół prowansalskich oraz łyzkę cukru.  

i teraz wazne- przerzucamy farsz do garnka glebokiego i rozdrabniamy go blenderem. koniecznie do garnka , bo ja(sierota) :) blendowałam farsz na patelnii i zachlapałam kafelki:):):) farsz docelowo ma byc gesty zeby nie wyplywal z nalesnika

przygotowujemy naleśnika, kładziemy na nim plastry żółtego sera( ktory potem fajnie zmięknie i bedzie ciągnący) i nakladamy farsz.zawijamy nalesnik i kladziemy na 10 min do piekarnika (150stopni)

 

Smacznego kobietki:) pycha piątkowy obiadek 

Komentarze
Wyświetlono: 1 - 1 z 1.

(2012-10-24 11:34) zgłoś nadużycie
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
jk1606

jk1606

mmm aż mi ślinka poleciała :) Lece do sklepu po produkty i zabieram się za robotę :)