• żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
andzia89202

Pysznyyy " Sernik bez sera " ;D

andzia89202|
vote-up

Dobra porada

Słaba porada

vote-down

Ciasto :

      - 3 szkl. mąki 

      - 1 szkl. cukru 

      - 1 kostka margaryny ( mozna roztopiona )

      - 6 żółtek 

      - 1 łyżeczka proszku do pieczenia 

 

Masa : 

      - 6 białek 

      - 1 szkl. cukru 

      - 2 budynie śmietankowe ( suche ) 

      - 3 śmietany 18%  ( ukwaszone duze ) 

 

Przygotowanie

 

Ciasto zagniesc 2/3 wlozyc na blache , 1/3 do zamrazalki na pol godziny . Bialka ubic z cukrem, dodac po lyzce smietany i na koniec wsypac budyn . Na koniec wyciagnac ciasto z zamrazalki i potrzyc na tarce na duzych oczkach i posypac  placek . Włóz do piekarnika nagrzanego do 180 st. i piec 50 minut . 

 

Smacznego ! :)

     

Komentarze
Wyświetlono: 1 - 7 z 7.

(2013-05-28 15:08) zgłoś nadużycie
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
andzia89202

andzia89202

bardzo sie ciesze ze smakowalo  :) nie ma za co DZIEKOWAC :) uwielbiam robic ten sernik :)

(2013-05-30 13:36) zgłoś nadużycie
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
narkoza

narkoza

Z chęcią bym zrobiła, ale nie wiem ile tej śmietany... 3 łyżki ? I co to znaczy "ukwaszone duże" ? Za dużo jak na mój mały rozumek :P

(2013-05-30 14:48) zgłoś nadużycie
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
andzia89202

andzia89202

3 kwasne smietany ( na opakowaniu musi pisac ukwaszona ) i cale 3 smietany .. w pudelku jest podajze 200ml wiec te cale 3 do tych bialek ..