• żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
marylda

Deser migdałowy z piernikami

marylda|
vote-up

Dobra porada

Słaba porada

vote-down
Składniki:
  • 200g śmietany kremówki,
  • 100g mascarpone,
  • cukier puder do smaku,
  • aromat migdałowy 1/2 łyżeczki,
  • 100g pierniczków,
  • 12 migdałów,
  • listki mięty do dekoracji,
  • ewentualnie zielony barwnik spożywczy

 

Przygotowanie:
 
Kremówkę ubijamy na sztywną pianę z dodatkiem cukru pudru. Następnie dodajemy aromat migdałowy, szczyptę barwnika, mascarpone i mieszamy aż do połączenia składników. Pierniczki drobno kruszymy. Migdały zalewamy wrzątkiem, odstawiamy na 3 minuty i obieramy ze skórek. Kilka odkładamy do dekoracji, a resztę drobno siekamy. W dwóch wysokich pucharkach układamy na przemian warstwy kremu, pierniczków i migdałów. Deser dekorujemy całymi migdałami. Przechowujemy w lodówce. Smacznego :)

Komentarze

Brak komentarzy