• żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
verrerie

Kurczak na soli mojego męża

verrerie|
vote-up

Dobra porada

Słaba porada

vote-down
Potrzebujemy:

Kurczak okolo 2kg
Sol zwykla 2kg
Tymianek i rozmaryn

Przyprawy, oliwa i czosnek, sol - robimy paste, na gestosc taka zeby sie trzymala kurczaka.
Kurczaka smarujemy dokladnie przygotowana pasta.
Do naczynia wsypujemy 2kg soli, jednym sprawnym ruchem kladziemy kurczaka piersiamy w dol. Kurczaka trzeba tak polozyc zeby nie ubrudzil sie w soli caly ;)

Wkladamy do piekarnika na 2 godziny na 180 stopni. Moj maz zawsze wklada na tyle ile wazy kurczak, czyli 2kg na dwie godziny.

Komentarze
Wyświetlono: 1 - 4 z 4.

(2014-07-05 20:40) zgłoś nadużycie
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
verrerie

verrerie

Jak? Przeciez sol rozsypujesz na dno brytwanny czy naczynia i na soli kladziesz kurczaka.
(2014-07-05 20:44) zgłoś nadużycie
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
katiuszka

katiuszka

Dziekujemy smiley - zobacz cały smak w prostocie dania. Mam nadzieje, ze przekonam meza do rozmarynu i tymianku bo nie przepada, a ja czesto przemycam po cichu odrobinę.

A przypawy daje mąż  swieże czy ewentualnie mogą być suszone ?