Wprowadzanie glutenu.. karolaina90 |
2012-04-23 12:46
|
vote-up

Dobre pytanie

Słabe pytanie

Szczegóły
vote-down

kobitki napiszcie mi jak wprowadzałyście swoim pociechom gluten do diety? czy jakoś stopniowo czy odrazu ? Mój Igor skonczył 7msc i najwyższa pora sie za to zabrać kupiłam mu zupke z glutenem i niewiem dać mu najpierw pół słoiczka czy odrazu całość lub tylko jedną łyżeczkę ?

TAGI
Brak tagów, bądź pierwsza!

4

Odpowiedzi

(2012-04-23 14:37:52) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
kaska84
Z tego co się orientuję to najlepiej podawać kasze mannę wtedy wiesz ile tego glutenu podajesz a w takiej zupce to nie wiadomo ile tego jest. Ekspozycję na gluten powinno się rozpocząć od podawania 2-3g glutenu na 100 ml zupki, po ok 2 miesiącach ilość wprowadzanego glutenu zwiększamy. Zresztą tu jest ładnie wszystko opisane poczytaj sobie. http://www.osesek.pl/podstawy-zywienia-dziecka/jadlospis-doskonaly/1304-ekspozycja-na-gluten.html
(2012-04-23 15:05:29) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
oczko
Ja do gotujacej zupki lub obiadku dla malego dodawalam pol lyzeczki kaszki mannej.Takie myly nasz poczaki z glutenem.
(2012-04-23 19:12:13) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
jamay
na 100ml posilku 2-3gramy kaszy mannej (lyzka stolowa)..
Ja dodawalam miarke kaszy manny z Bobovity do mleka,przez 2 miesiace,pozniej juz normalnie dawalam manne z owockami.

Podobne pytania