do mam ktore robia same torty. martusia90 |
2014-03-06 14:53
|
vote-up

Dobre pytanie

Słabe pytanie

Szczegóły
vote-down

Mam dosyc glupie pytanie.Chcialam zrobic sama torta dla mojego chrzesniaka i zastanawia mnie czy gore tortu pokryc kremem tak jak boki tortu i na to daje sie polewe czy gory juz nie robic krememi sama daje sie polewe? ,wiem glupie pytanie ale nie wiem a chce z polewa czekoladowa na gorze :) dziekuje

TAGI
Brak tagów, bądź pierwsza!

5

Odpowiedzi

(2014-03-06 14:56:00) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
mariola159
polewa na ciasto, bez kremu. Ale jakoś nie przemawia do mnie ta polewa. Ja też robiłam sama, mogę dodać zdjęcie na bloga jakbyś chciała zobaczyć.
(2014-03-06 14:58:22 - edytowano 2014-03-06 14:58:39) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
roslina28
ja uzywam samego kremu bez polewy , albo masy cukrowej , polewy daje np na babke .
(2014-03-06 15:05:46) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
karolajnp88
mozna pokryc gore i boli kremem, a na wierzch zrobic ganache;)http://foodmag.pl/blog/ganache-polewa-czy-krem/ jest lepsze niz polewa i krem nie splynie. Ale oczywiscie po pokryciu kremem wierzchu tortu i bokow trzeba na jakas godzinke wlozyc do lodowki a potem zrobic wlasnie ganache:)
(2014-03-06 15:11:45) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
monisia1407
Powiem że ja bym na górze zrobiła tylko krem i ładnie udekorowała jakos nigdy nie robiłam polewy jak tort to z masą na wierzchu:)
(2014-03-06 17:13:07) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
fioletoweorgany
Ja zawsze obkładam najpierw tort masą a potem dodatki.

Podobne pytania