gotowa masa marcepanowa...jak z tego zrobić krem do tortu? jaemka |
2015-09-01 13:23 (edytowano 2015-09-01 13:24)
|
vote-up

Dobre pytanie

Słabe pytanie

Szczegóły
vote-down

j/w...

taki prosty, najprostszy bo ja beztalencie kulinarne jestem;-)

Czy wystarczy dodać masło, rozmieszać i będzie ok?

Podpowiedzcie coś, Dziewczyny. Ile masy (gotowej np. z Lidla) i ile masła itd

TAGI
Brak tagów, bądź pierwsza!

3

Odpowiedzi

(2015-09-01 13:26:16) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
aicik
A masz juz marcepan?bo ja rpbilam z mascarpone i wyszla super..plus kremowka i np czekolada rozpuszczona z ta kremowka. Wszystkim masa smakowala i dobrze soe trzymala.. Niestety z marcepanowa nie wiem
(2015-09-01 13:31:36) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
jaemka
jeśli prosty przepis to może byc mascarpone;-)
(2015-09-01 13:49:31) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
aicik
Więc zalezy na ile tortu jak na taki okragly zwykly to chyba starczy 4-5serkow. Ja kupowalam w biedronce. Te po250g bo najtaniej wychodzily albo w tesco. Plus kremowka 500ml, 30 albo 36%. Ja dalam 30. I moze wystarczy 1,5 czekolady gorzkiej i jedna mleczna. 250ml kremowki podgrzej sobie dzien wczesniej z czekolada az sie rozpuści. Wystarczy lekko podgrzac..yaka jednolita mase zostawialam na cala noc w lodowce a na nastepny dzien ubijalam pozostale 250ml kremowki dodalam mase czekoladowa i serki..dobrze wymieszalamm mikserem i taka masa gotowa. A biszkopta nasaczalam herbata z cytryna.

Podobne pytania