Jakiego cukru używacie w domu? ewelinam |
2017-11-30 22:12
|
vote-up

Dobre pytanie

Słabe pytanie

Szczegóły
vote-down

Ostanio kupiłam trzcinowy ale okazało się że nie jest wcale zdrowszy od białego.

TAGI
Brak tagów, bądź pierwsza!

17

Odpowiedzi

(2017-11-30 22:30:26) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
agawita
Jednego i drugiego, żaden cukier nię jest zdrowy, trzeba z umiarem.
(2017-12-01 07:27:34) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
misiaqlek
Niestety żaden cukier nie jest zdrowy . Ten brązowy ma melase, wiec niby jest zdrowszy , ale wiesz jak to jest. Olej kokosowy tez miał być zdrowy.
(2017-12-01 07:38:03) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
akjam
Bialy ,czasami kupie trzcinowy.Nie dajmy sie oglupiac ,trzeba jesc zeby zyc! Wszystkiego organizm potrzebuje w normalnych ilosciach
(2017-12-01 07:38:28) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
szoszanka1
Szczerze mówiąc, odkąd przeszłam dietę Dąbrowskiej odstawiłam całkiem cukier i go nie używam. No chyba że do ciasta jak robię na wielką skalę to cukier zwykły. Jak robie wypieki domowe to uzywam Ksylitolu (naturalny cukier z rośliny), lub miodu. Bo jednak ciasto musi mieć słodycz :) słodzę też daktylami różne wyroby ;)
(2017-12-01 07:40:59) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
szoszanka1
Ps. To co mówi koleżanka wyżej, zgadzam się w 100% . Żeby nie zwariować, bo jednak jak tak zaczęłam badać, to nie ma nic zdrowego. Wszystko dziś jest sztuczne i nie dość zdrowe. Nawet warzywa przecież pryskane i chemiczne. A jeść trzeba :)
(2017-12-01 08:03:22) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
finjenta
Niestety żaden cukier nie jest zdrowy . Ten brązowy ma melase, wiec niby jest zdrowszy , ale wiesz jak to jest. Olej kokosowy tez miał być zdrowy.
Dlaczego olej kokosowy jest nie zdrowy?
(2017-12-01 08:48:37) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
aanita92
Tylko bialy, ale starcza nam na bardzo dlugo bo malo slodzimy a ja wcale
(2017-12-01 08:54:29) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
akjam
Pamietacie jak nam pranie mózgów robili ze maslo nie zdrowe tylko trzeba jesc margaryne?kto troche starszy to pamieta,nagle okazalo sie ze maslo jest dobre a margaryna zła.
(2017-12-01 10:55:30) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
karolinainikola
Tylko bialy, ale starcza nam na bardzo dlugo bo malo slodzimy a ja wcale
U nas to samo. Ja nie słodzę, córce staram się herbatę miodem słodzić, a mąż jak popadnie. Cukier mamy przeważnie do pieczenia i gościom:D
(2017-12-01 11:07:57) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
agawita
Tylko bialy, ale starcza nam na bardzo dlugo bo malo slodzimy a ja wcale
U nas to samo. Ja nie słodzę, córce staram się herbatę miodem słodzić, a mąż jak popadnie. Cukier mamy przeważnie do pieczenia i gościom:D
A my nie slodzimy a pieczemy bardzo rzadko. Cukru używam raczej do gotowania np. Sosów. Jedynie mój B. slodzi 1 łyżeczkę do kawy.

Podobne pytania