Najbardziej aktywne

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
ciekawska
ciekawska
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
kasia30
kasia30
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
adae
adae
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
anusiak
anusiak
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
rika
rika
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
aneta31
aneta31
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
mousi
mousi
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
inkaaa
inkaaa
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
mona410
mona410
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
johana162
johana162
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
listopadowa
listopadowa
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
martulka665
martulka665
Zobacz wszystkich
 


Komentarze
Wyświetlono: 311 - 318 z 318.

(2013-07-26 22:05) zgłoś nadużycie
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
aicik

aicik

Hejka :) To ja zapodam link do moich sprawdzonych przepisow na poczatek, a pozniej sie podlacze na bierząco :)

http://paint-of-cook.blogspot.com/

 

zapraszam :)wrzyucam czasem jak robie cos nowego. Ostatnio niestety zaniedbalam.....trzebaby nadrobic ::)

(2013-07-26 22:06) zgłoś nadużycie
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
aicik

aicik

i co 8 miesiecyt na 40stce aja teraz zajarzylam ze tutaj sa kluby... ;p 

(2014-03-28 14:44) zgłoś nadużycie
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
mousi

mousi

Coś dla miłośniczek placków ziemniaczanych. Mam  znalezione przepisy, wszystkie sprawdzone wink pychotki.

Proste placki ziemniaczane (okolo 6 porcji)

6 dużych ziemniaków

1 cebula

1 jajko

2 łyżki mąki

szczypta soli

3 łyżki oleju do smażenia

Ziemniaki i cebulę obrać i zetrzeć na drobnej tarce.

Dodać jajko i mąkę, szczyptę soli do smaku. Wymieszać na jednolitą masę.

Na patelni rozgrzać olej. Nakładać chochelką małe placki i smażyć po obu stronach przez 2-4 minuty.

Serowe placki ziemniaczane

1 kg ziemniaków, obranych i startych na tarce

1 jajko, roztrzepane

300 g startego sera comté lub gruyere

5 łyżek mąki

2 ząbki czosnku

1 mała cebula, posiekana

sól i pieprz do smaku

2 łyżki oleju

W dużej misce wymieszać ziemniaki z jajkiem, serem, mąką, czosnkiem, cebulą, solą i pieprzem.

W dużej patelni na dużym ogniu rozgrzać olej. Poruszać patelnią, aby olej pokrył ją równomiernie. Przełożyć na patelnię masę ziemniaczaną, wyrównać łyżką i smażyć przez około 15 minut na dużym ogniu.

Zmniejszyć ognień na mały i smażyć na złotobrązowy kolor. Odwrócić na drugą stronę i smażyć, aż druga strona też będzie złotobrązowa. Odwrócić placek wprost na talerz i podawać.

Placki ziemniaczane z grubo startych ziemniaków

4 duże ziemniaki

1 cebula

1 jajko, rozbełtane

1 łyżeczka soli

2 łyżki mąki pszennej

mielony czarny pieprz do smaku

2 szklanki oleju roślinnego do smażenia

Do dużej miski zetrzeć na tarce o dużych oczkach surowe ziemniaki i cebulę. Odsączyć nadmiar płynu.

Wbić jajko, dodać sól i pieprz. Dodać tyle mąki (od 2 do 4 łyżek), by ciasto zrobiło się gęste.

Włączyć piekarnik na temperaturę ok. 95°C.

Na dno ciężkiej patelni wlać ok. 1/2 cm oleju i rozgrzać na średnim ogniu. Na gorący tłuszcz nakładać w niewielkiej odległości od siebie czubate łyżki ciasta i spłaszczać na placki grubości 1/4 cm. Podsmażyć z obu stron, aż nabiorą złotego koloru. Przełożyć na papierowy ręcznik, by odsączyć tłuszcz. Następnie położyć na talerz lub półmisek i włożyć do piekarnika, trzymając w cieple do chwili podania. Smażyć placki, aż całe ciasto zostanie wykorzystane

(2014-03-28 15:34) zgłoś nadużycie
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
elonciaa

elonciaa

U mnie dziś zupa koperkowa:) i filet z kurczaka zapiekany z serem żółtym i pomidorkami koktajlowymi plus frytki. Na deser ciasto maxi king. :)))