Krem budyniowo-maślany: 2 kostki masła 3/4 l mleka 7-8 łyżek cukru 2 budynie waniliowe
Dodatkowo: 2 łyżki kakao(do kremu czekoladowego) ozdoby z cukru tabliczka mlecznej czekolady dżem dowolnego smaku
Budyń gotujemy na 3/4 l mleka,studzimy.W tym czasie masło ubijamy na białość,powoli po 1-2 łyżce dodajemy wystudzony budyń,aż do końca,tak przygotowany krem dzielimy na połowę(ale nie trzeba).Mleczną czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej.Do jednej połowy kremu dodajemy rozpuszczoną czekoladę i 2 łyżki kakao,miksujemy.
Pierwszą warstwę biszkopta kładziemy na paterze,skrapiamy wodą,smarujemy dżemem a następnie połową kremu waniliowego,przykrywamy drugą warstwą,znowu skrapiamy wodą i rozsmarowujemy 3/4 kremu czekoladowego,nie wielką ilość zostawiamy do dekoracji tortu,przykrywamy ostatnią warstwą biszkoptu i zarówno górę tortu jak i boki przykrywamy kremem waniliowym.Tort przyozdabiamy według uznania,schładzamy w lodówce.