Test
Jak upiec ciasto migdałowca?
zabula|Składniki:
-1 litr mleka
-2 duże paczki krakersów :)
-1 szkl. cukru
-0.5 litra śmietany 30%
-0.10 kg płatków migdałowych
-3 małe łyżeczki żelatyny
-1 cukier waniliowy
-0.25 kg masła
-1 op.budyniu śmietankowego bez cukru
-1 pełna łyżka mąki ziemniaczanej
-1 puszka mleka słodzonego
-1 szklanka mąki pszennej
-1 jajko
Przygotowanie:
1.Mleko z puszki gotować przez 3 godz.Przestudzić.
2.Na patelni lekko przyrumienić płatki migdałowe.
3.Do 1 i 1/2 szklanki mleka dodać mąkę pszenną,mąkę ziemniaczaną,budyń,jajko.
4.Roztrzepać.
5.Resztę mleka zagotować z cukrem kryształem i cukrem waniliowym.
6.Do gotującego mleka cienkim stumieniem wlać roztrzepane jajo z mąką.
7.Stale mieszając,ugotować budyń i wystudzić.
8.Żelatynę rozpuścić w 1/3 szkl.wody.
9.Śmietanę ubić(można z odrobiną cukru) i połączyć z żelatyną.
Jak przełożyć ciasto:
-krakersy
-masa budyniowa(zimna)
-krakersy
-karmel z mleka słodzonego
-krakersy
-bita śmietana
-płatki migdałowe