• żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
zabula

Jak upiec ciasto migdałowca?

zabula|
vote-up

Dobra porada

Słaba porada

vote-down

Składniki:
 -1 litr mleka
-2 duże paczki krakersów :)
-1 szkl. cukru
-0.5 litra śmietany 30%
-0.10 kg płatków migdałowych
-3 małe łyżeczki żelatyny
-1 cukier waniliowy
-0.25 kg masła
-1 op.budyniu śmietankowego bez cukru
-1 pełna łyżka mąki ziemniaczanej
-1 puszka mleka słodzonego 
-1 szklanka mąki pszennej
-1 jajko

Przygotowanie:

1.Mleko z puszki gotować przez 3 godz.Przestudzić.
2.Na patelni lekko przyrumienić płatki migdałowe.
3.Do 1 i 1/2 szklanki mleka dodać mąkę pszenną,mąkę ziemniaczaną,budyń,jajko.
4.Roztrzepać.
5.Resztę mleka zagotować z cukrem kryształem i cukrem waniliowym.
6.Do gotującego mleka cienkim stumieniem wlać roztrzepane jajo z mąką.
7.Stale mieszając,ugotować budyń i wystudzić.
8.Żelatynę rozpuścić w 1/3 szkl.wody.
9.Śmietanę ubić(można z odrobiną cukru) i połączyć z żelatyną. 

Jak przełożyć ciasto:

-krakersy
-masa budyniowa(zimna)
-krakersy
-karmel z mleka słodzonego
-krakersy
-bita śmietana
-płatki migdałowe 

Komentarze
Wyświetlono: 1 - 2 z 2.