 
            Mini szarlotki na cieście francuskim
issabeell|
	Składniki:
	arkusz ciasta francuskiego
	2 jabłka
	łyżeczka cynamonu
	2 łyżki cukru
	jajko
	Rozkładamy ciasto francuskie i wycinamy z niego niewielką szklanką lub kieliszkiem parzystą ilość kółek.
	Jabłka obieramy i kroimy w małą kostkę. Dodajemy do nich cynamon i łyżeczkę cukru ( resztę cukru zostawiamy do posypania ciastek ) i mieszamy.
	Jajko roztrzepujemy delikatnie w miseczce.
	Bierzemy jedno kółko, jego brzegi smarujemy jajkiem, na środek nakładamy jabłka i przykrywamy drugim kółkiem. Brzegi zlepiamy dość mocno, możemy do pomocy użyć widelca.
	Tak przygotowane szarlotki nacinamy od góry na krzyż i smarujemy roztrzepanym jajkiem oraz posypujemy cukrem.
	Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
	Pieczemy 15 minut w 200 stopniach.
					
					
										



