Ślimaczki z ciasta francuskiego.
migrena|Czyli bajecznie proste, bajecznie efektowne i na multum sposobów - słodko, ostro.
Wystarczy kupić gotowe ciasto francuskie i pomyśleć na co dziś mamy ochotę. Oto kilka pomysłów, których doszukałam się w sieci i bardzo przypadły mi do gustu.
Nie raz pytamy o pomysł co położyć na imprezowym stole - myślę, że ślimaczki to idealny pomysł na imprezę każdej kategorii.
Cała sztuka w tym by ciasto francuskie rozwałkować, posmarować tym na co akurat mamy smak, zwinać w rulon, posmarować białkiem i pokroić w plastry.
Na słodko:
Z twarogiem, rodzynkami i cukrem wanilinowym.

Ślimaczki z szynką i serem żółtym.

Wariacji jest tyle ile smaków. Można ciasto posmarować samym dżemem czy nutellą,gęstym budyniem, dodać może jakiś kokos aromat..
można zrobić farsz z twarożku na ostro z czosnkiem i ulubionymi przyprawami, ze smażonymi pieczarkami i serem żółtym, ze szpinakiem, z salami serem żółtym i suszonymi pomidorami.
Mnie się bardzo podobają ślimaczki, może drogi interes ze względu na fakt, że ciasto francuskie jest drogie i jest go mało, ale raz na czas.. nawet ja sobie nie odmówię :P zastanawiam się z czym pierwsze zrobić...
