• żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
fliebe

spaghetti carbonara w 10 min.

fliebe|
vote-up

Dobra porada

Słaba porada

vote-down

Składniki.

- Ugotowany makaron np z poprzedniego dnia

- 400 ml śmietany

- 200 g boczku

- 2 jajka

- tarty parmezan

- bazylia, oregano

 

na patelni podsmażamy boczek, dodajemy makaron. następnie zalewamy śmietaną i czekamy az nieco zgęstnieje. dodajemy białka z jajek. Na koniec parmezan i przyprawy . JUŻ na talerzu dodajemy żółtka. Mieszamy i gotowe.

Komentarze
Wyświetlono: 1 - 2 z 2.

(2013-12-03 15:29) zgłoś nadużycie
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
pawlakboj

pawlakboj

robie tak samo , tylko spozywac zaraz po przygotowaniu bo odgrzewany nie smakuje juz tak dobrze