Pieczarki faszerowane serkiem topionym, kiełbasą i własnymi szłapkami:)
kaonn|Naprawdę duże pieczarki obieramy i obcinamy im nozki. Kapelusze płuczemy i odstawiamy do wyschniecia a przechodzimy do nóżek. kroimy je drobno podsmazamy na masełku z odrobina cebulki. Do tego dodajemy pokrojną kiełbasę i doprawiamy do smaku sola, pieprzem i czosnkiem, ja dodaję jeszcze troszke lubczyku. Jak całość jest juz dobrze usmażona to dodajemy kostke sera topionego i cierpliwie dokładnie mieszamy aż do rozpuszczenia sie sera i powstania jednolitej masy. Później ta powstałą masę mielimy w maszynce do mięsa (żeby pozbyc się skóry z kiełbasek i cebuli). Osuszone kapelusze pieczarek smarujemy rozbełtanym jajkiem i faszerujemy powstałym farszem, posypujemy startym żółtym serem i zapiekamy ok25-30min w 180st.