Kotlety z jajek - wspomnienie z czasów przedszkola :-)
katiuszka|
	Kotlety z jajek - składniki:
	5 - 7 jajek ugotowanych na twardo
	1-2 surowe jajka
	bułka namoczona w mleku i odciśnięta
	troszkę (np. 1 łyżkę) masła
	sól
	pieprz
	ewentualnie inne przyprawy
	zielenina (pietruszka
	szczypiorek)
	bułka tarta i tłuszcz do smażenia
	Kotlety z jajek - sposób przygotowania: Jajka drobno posiekać lub wraz z bułką przepuścić przez praskę, czy maszynkę, wymieszać z przyprawami, surowym jajkiem, masłem i zieleniną, gdyby było za rzadkie dosypać można trochę tartej bułki (ale nie powinno być zbyt gęste jak np. z mięsa). Formować kotleciki, panierować w bułce tartej i smażyć na rumiano z obu stron. Podawać z ziemniakami można i jakąś ostrzejszą surówką.
	
 
            



