Mniam... uwielbiam takie dania :) napewno wypróbuję :)
 
						
					
				
	chcialabym wam podac cos co uwielbiam ;) ostatnio bawiac sie w kuchni ugotowalam takie cudenko ktore kazdemu smakowalo :) idealne do makaronu ryzu badz kaszy ;) 
	a wiec to co potrzeba ;)
	cebula (2 srednie)
	natka pietruszki (duuuuzo ) ;)
	ogorki konserwowe (5 /6 )
	papryka swieza 2x (zielona i zolta) lub jak kto woli
	por ( pol )
	marchewka (2 srednie)
	fasolka szparagowa (ja daje dosc duzo bo lubie )
	brokul  (caly sedni )
	kalafior (caly sredni )
	olej o smarzenia
	piers z indyka
	troche maki
	przyprayw :
	sol
	pieprz
	magii
	papryka ostra w proszku
	grzejemy olej i na tym podsmarzamy cebule (w kostke ) do zlotego koloru  nastepnie wrzucamy do tego pokrojone w kawalki piers z indyka obsmarzamy dosc mocno ale nie przypalamy :p gdy juz jest wszytsko w zlociutkim kolorku dolewamy wode i dusimy:) dodajemy sol mage pieprz papryke w proszku marchewke pokrojona  i dusimy. po jakis 30 minutach wrzucamy pokrojona w kostke papryke i ogorki i dalej dusimy jakies 30 minut. nastepnie wrzucamy fasolke szparagowa natke pietruszki  pokrojony drobno por kalafior i brokul :) ja daje kalafior i brokul bo jest kolorowo ale mozna dac jedno z dwoch jak kto woli ;)) gdy wszytsko juz jest miekkie doprawiamy jeszcze do smaku i zaprawiamy maka tak zeby nie powstal gesty sos tylko taki lejacy ;) super do ryzu makaronu i kaszy ;) ja dzis bd wcinac z kasza mmmmm ;) juz pachnie na caly dom :P
	polecam i smacznego ;)))
Mniam... uwielbiam takie dania :) napewno wypróbuję :)
trzeba wypróbowac ;)
 
		 
	
