Mniam... uwielbiam takie dania :) napewno wypróbuję :)
dla fanek warzyw :)
goga89|
chcialabym wam podac cos co uwielbiam ;) ostatnio bawiac sie w kuchni ugotowalam takie cudenko ktore kazdemu smakowalo :) idealne do makaronu ryzu badz kaszy ;)
a wiec to co potrzeba ;)
cebula (2 srednie)
natka pietruszki (duuuuzo ) ;)
ogorki konserwowe (5 /6 )
papryka swieza 2x (zielona i zolta) lub jak kto woli
por ( pol )
marchewka (2 srednie)
fasolka szparagowa (ja daje dosc duzo bo lubie )
brokul (caly sedni )
kalafior (caly sredni )
olej o smarzenia
piers z indyka
troche maki
przyprayw :
sol
pieprz
magii
papryka ostra w proszku
grzejemy olej i na tym podsmarzamy cebule (w kostke ) do zlotego koloru nastepnie wrzucamy do tego pokrojone w kawalki piers z indyka obsmarzamy dosc mocno ale nie przypalamy :p gdy juz jest wszytsko w zlociutkim kolorku dolewamy wode i dusimy:) dodajemy sol mage pieprz papryke w proszku marchewke pokrojona i dusimy. po jakis 30 minutach wrzucamy pokrojona w kostke papryke i ogorki i dalej dusimy jakies 30 minut. nastepnie wrzucamy fasolke szparagowa natke pietruszki pokrojony drobno por kalafior i brokul :) ja daje kalafior i brokul bo jest kolorowo ale mozna dac jedno z dwoch jak kto woli ;)) gdy wszytsko juz jest miekkie doprawiamy jeszcze do smaku i zaprawiamy maka tak zeby nie powstal gesty sos tylko taki lejacy ;) super do ryzu makaronu i kaszy ;) ja dzis bd wcinac z kasza mmmmm ;) juz pachnie na caly dom :P
polecam i smacznego ;)))