• żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
goga89

dla fanek warzyw :)

goga89|
vote-up

Dobra porada

Słaba porada

vote-down

chcialabym wam podac cos co uwielbiam ;) ostatnio bawiac sie w kuchni ugotowalam takie cudenko ktore kazdemu smakowalo :) idealne do makaronu ryzu badz kaszy ;) 


a wiec to co potrzeba ;)
cebula (2 srednie)
natka pietruszki (duuuuzo ) ;)
ogorki konserwowe (5 /6 )
papryka swieza 2x (zielona i zolta) lub jak kto woli
por ( pol )
marchewka (2 srednie)
fasolka szparagowa (ja daje dosc duzo bo lubie )
brokul  (caly sedni )
kalafior (caly sredni )
olej o smarzenia
piers z indyka
troche maki

przyprayw :
sol
pieprz
magii
papryka ostra w proszku




grzejemy olej i na tym podsmarzamy cebule (w kostke ) do zlotego koloru  nastepnie wrzucamy do tego pokrojone w kawalki piers z indyka obsmarzamy dosc mocno ale nie przypalamy :p gdy juz jest wszytsko w zlociutkim kolorku dolewamy wode i dusimy:) dodajemy sol mage pieprz papryke w proszku marchewke pokrojona  i dusimy. po jakis 30 minutach wrzucamy pokrojona w kostke papryke i ogorki i dalej dusimy jakies 30 minut. nastepnie wrzucamy fasolke szparagowa natke pietruszki  pokrojony drobno por kalafior i brokul :) ja daje kalafior i brokul bo jest kolorowo ale mozna dac jedno z dwoch jak kto woli ;)) gdy wszytsko juz jest miekkie doprawiamy jeszcze do smaku i zaprawiamy maka tak zeby nie powstal gesty sos tylko taki lejacy ;) super do ryzu makaronu i kaszy ;) ja dzis bd wcinac z kasza mmmmm ;) juz pachnie na caly dom :P

polecam i smacznego ;)))

Komentarze
Wyświetlono: 1 - 2 z 2.