Konto zablokowane

Piegusek

w15|
vote-up

Dobra porada

Słaba porada

vote-down

-30 dag mąki

Składniki:

-1 szklanka maku

-30 dag cukru

-4 jajka

-25 dag margaryny

-1 szklanka mleka

-3/4 opakowania proszku do pieczenia

-1 aromat do ciast (najlepiej waniliowy)

Sposób przygotowania:

Margarynę utrzeć z żółtkami i cukrem. Dodać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, a następnie oczyszczony mak. Całość utrzeć. Wlać mleko, dołożyć na sztywno ubitą bianę z białek. Delikatnie wymieszać i przelać do formy, wcześniej wysmarowanej tłuszczem i obsypanej kaszą manną.

Piec około 40 minut w temp. 180-200 st. C.

SMACZNEGO.! :):):)

Komentarze

Brak komentarzy