Czy cebulę i czosnek najpierw przysmażasz na patelni, czy dodajesz surowe?? No i cukinię też surową wkrajasz?
Fajnie wygląda ta zupa, chyba zrobię taką :)
Marcel chory i oczywiście mnie już bierze katar. Miałam robić gołąbki ale (na szczęście) nie było w pobiżu kapuchy więc upichciłam zupkę meksykańską :)
Mięso mielone z indyka, cebula, czosnek, popryka, cukinia, pomidory, czerwona fasola, przecier pomidorowy. Na wierzchu mozzarella.
Rozgrzewa, syci i nie tuczy :D mniammmm
Doprawcie jak chcecie. Ja oczywiście na ostro :D (papryka, chilli, czosnek, pieprz, oregano, bazylia, zioła prawansalskie, liść laurowy, ziele angielskie)
Czy cebulę i czosnek najpierw przysmażasz na patelni, czy dodajesz surowe?? No i cukinię też surową wkrajasz?
Fajnie wygląda ta zupa, chyba zrobię taką :)
Leciutko podsmażam na oliwe mięso, cebulę i czosnek i zalewam wodą. Potem dodaje paprykę i cukinię a na końcu pomidory bez skóry. Na koniec fasolę i po kilku min gotowania przecier pomidorowy.
Trzeba pilnować aby mięso się nie przypaliło bo oliwa ma niską temp spalania.
Super, jutro wypróbuję. Dzięki wielkie.
Chyba też jutro spróbuję :) bo my wszyscy rozłożeni, Paulina z przedszkola przyniosła choróbsko wredne.
|
i zadaj pierwsze pytanie!