A u mnie dzisiaj jadłowstręt, dosłownie. Od 5 rana leciałam na dwóch kawach i pepsi light, a teraz prawie południe, a ja w siebie wmuszam trochę twarożku. Raz, że @ się skończyła, a dwa, że chyba problemy chyba mi zabrały apetyt.
Najbardziej aktywne
Komentarze
Wyświetlono: 401 - 410 z 3528.
a ja zgrzeszylam... zjadlam 2 buleczki z czekolada, bo nie chcialo mi sie robic sniadania hahaha
Dziś na obiad dukanowa pomidorówka z dukanowymi lanymi kluskami. :) Pycha! Jeszcze na kolacje mi zostało. ;)
Kama tak a propos - podaj mi, proszę, jeszcze raz przepis na bułki z mikrofali. :)
ja tez poprosze o przepis na bułeczki z mikrofali i ta pomidorówe
a ja poproszę o przepis jak tu raz na zawsze zrzucić tłuszcz z tego grubego dupska, ud, bioder...
Zena:
zupa: kostka rosołowa +przecier+ sól, pieprz, ziele angielskie (może być oczywiście gotowana na mięsie, ale mi się nie chciało :P)
kluski: 1 jajo + 2 łyżki mazeiny (skrobi kukurydzianej) wymyrdać i wlewać powoli do gotującej się zupy. :P
Ja sobie dodatkowo zabieliłam mlekiem, bo nie lubie niezabielonej pomidorowej. :P
Czas wykonania: niecałe 10min. :P
haa nie jesc zakazanych rzeczy czyli odmówić sobie przyjemności:)
wabik dziekuje zapisałąm:)
Jak już mam chwilę wolną to Wam napiszę co miałam przed wczoraj za pyszność na obiadek: pulpety w sosie pomidorowym. Są tak dobre, że nie smakują wcale jak dietetyczne, nawet mój mi zeżarł trochę, a jest wielkim przeciwinikiem wszystkiego co dietetyczne. :P
Pulpety robię tak jak normalne mielone tyle, że zamiast bułki tartej idą otręby. :) Formuje małe kulki i wrzucam na wrzątek. A sos robię mniej więcej w ten sposób: szklanka wody do garnka, gotuje, wrzucam kostkę rosołową, trochę przecieru pomidorowego, przyprawy do woli, to się trochę pogotuje to biorę 1/3 szklanki wody mieszam z łyżeczką mazeiny i robię zaklepkę do sosu. ;)
W fazie z warzywami (albo dla osób, które tylko w pewnym stopniu korzystają z Dukana) można dodać sobie do sosu warzywa oczywiście. :) Albo zetrzeć na tarce włoszczyznę i dodać do mięsa na klopsy. Wtedy nawet bez sosu są pycha. :)
ale mięśo wieprzowe czy z kuraka?