Odpowiedzi
Na patelnię wlewasz olej i czekasz aż patelnia będzie gorąca łyżkę "papki" kładziesz na oleju i rozsmarowujesz po chwili obracasz wszystkie i czekasz aż druga strona się zarumieni. Wyciągasz na talerzyk wyłożony papierowym ręcznikiem, który wsysa nadmiar oleju i jesz;)
Ja szamię popijając mlekiem ale można również z kethupem, cukrem, śmietaną jak kto woli;)
Te placuszki brzmia kuszaco :-)
i są pyszne nie musisz całej dodawać, możesz zostawić na jutro coś z niej zrobić, ja robiłam jeszcze nadziewaną cukinię środek wybierałam i zostawiałam grubość ok 2 cm od brzegów (ze środka możesz zrobić placuszki) i nadziewałam ją mięsem mielonym z jajkiem, wegetą i pieprzem zapiekałam w piekarniku na 180* w żaroodpornym z przykryciem lub nakrywałam folią aluminiową czasu Ci dokładnie nie podam bo nie pamiętam ale coś ok godziny- godziny dziesięć piekłam na kolacje możesz zrobić a na obiad placuszki;) takie 2 z 1
Te placuszki brzmia kuszaco :-)
i są pyszne nie musisz całej dodawać, możesz zostawić na jutro coś z niej zrobić, ja robiłam jeszcze nadziewaną cukinię środek wybierałam i zostawiałam grubość ok 2 cm od brzegów (ze środka możesz zrobić placuszki) i nadziewałam ją mięsem mielonym z jajkiem, wegetą i pieprzem zapiekałam w piekarniku na 180* w żaroodpornym z przykryciem lub nakrywałam folią aluminiową czasu Ci dokładnie nie podam bo nie pamiętam ale coś ok godziny- godziny dziesięć piekłam na kolacje możesz zrobić a na obiad placuszki;) takie 2 z 1Mniam mniam, to mi smaka narobilas Anula :-) Czekam az przyjdzie tarka co zamowilam i lece z tym koksem :-)
sobie tez narobiłam będę musiała kupić cukinię i zrobię podobne tylko z mięsa mielonego z indyka bo na dukanie nie mogę wieprzowinya placuchy z samej cukinii bo ziemniaków nie mogę hehe