ja ugotowałam i zawekowałam ;) szkoda mi miejsca w zamrażarce
Ja też :-) jakoś nie wydaje mi sie żeby mrożone jabłka bez różnicy czy to w postaci papki czy nie -były dobre w smaku po rozmrozeniu. Maliny po rozmrozeniu będą bardzo wodniste i też bez smaku,brzowkwinie -też mi się nie widzi smak po rozmrozeniu. Lepiej w sloiki i zawekowac
2013-10-02 17:11
|
A może jakoś inaczej robicie jeszcze? Chodzi o to że mam brzoskwinie, jabłka i maliny z działki i nie wiem czy pozamrażać to i potem robić deserki na bieżąco czy zrobić przeciery do słoiczków i pozamrażać bo słyszałam ze tak też można.
TAGI
Brak tagów, bądź pierwsza!
Odpowiedzi
Ja bym zamroziła maliny, brzoskwinie w kawałkach a potem po rozmrozeniu zrobiła z nich kisiel. Sama kupuje mrozone owoce i wlasnie dodaje je do domowego kisielu.
jezeli chodzi o sam kisiel to - jest 100000 razy smaczniejszy z dodatkiem owowców zawekowanych niz tych mrozonych;)