Deserki z mrożonek czy lepiej zrobić papki i zamrozić? sylcia90cn |
2013-10-02 17:11
|
vote-up

Dobre pytanie

Słabe pytanie

Szczegóły
vote-down

A może jakoś inaczej robicie jeszcze? Chodzi o to że mam brzoskwinie, jabłka i maliny z działki i nie wiem czy pozamrażać to i potem robić deserki na bieżąco czy zrobić przeciery do słoiczków i pozamrażać bo słyszałam ze tak też można.

TAGI
Brak tagów, bądź pierwsza!

7

Odpowiedzi

(2013-10-02 17:36:38) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
dorota1983
ja ugotowałam i zawekowałam ;) szkoda mi miejsca w zamrażarce
Ja też :-) jakoś nie wydaje mi sie żeby mrożone jabłka bez różnicy czy to w postaci papki czy nie -były dobre w smaku po rozmrozeniu. Maliny po rozmrozeniu będą bardzo wodniste i też bez smaku,brzowkwinie -też mi się nie widzi smak po rozmrozeniu. Lepiej w sloiki i zawekowac
(2013-10-02 20:19:53) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
dorota1983
Ja bym zamroziła maliny, brzoskwinie w kawałkach a potem po rozmrozeniu zrobiła z nich kisiel. Sama kupuje mrozone owoce i wlasnie dodaje je do domowego kisielu.
jezeli chodzi o sam kisiel to - jest 100000 razy smaczniejszy z dodatkiem owowców zawekowanych niz tych mrozonych;)
(2013-10-02 21:44:43) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
ksiezniczkam
Mrozilabym gotowe, porcjowane deserki.

Podobne pytania