Dokładny przepis na barszcz wigilijny - smaczny, sprawdzony :) podacie kuchareczki? migrena |
2012-12-22 09:29
|
vote-up

Dobre pytanie

Słabe pytanie

Szczegóły
vote-down

Wczorajszy przepis na schaba od Was dostałam super, teraz potrzebuję na barszcz czerwony, ja umiem tylko z torebki lub zabielany... :/

TAGI
Brak tagów, bądź pierwsza!

3

Odpowiedzi

(2012-12-22 11:32:47) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
aneta31
Robisz wywar z marchewki,pietruszki,selera,buraków-pokrojone na ćwiartki,2 ząbki czosnku-całe,łyżkę masła.Jak wywar będzie gotowy,przecedzasz go do innego garnka,dodajesz koncentrat buraczany polecam z firmy Krakus lub Rolnik-dajesz go tyle aby uzyskać dobry smak po troszku i kosztujesz na sam koniec majeranek,sól,pieprz,vegetę jak kto lubi.Musisz wiedzieć jedno przy barszczu nie wolno go zagotować bo ściemniej a jeśli tak się stnie to wlej odrobinę octu.
(2012-12-22 13:26:34) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
smerfus008
A ja podam mój robię co roku wychodzi świetny buraki,pietruszkę,seler,czosnek marchewkę drobno siekamy solimy odstawiamy na dobę żeby puśił soki.Po jednej do dolewamy wody i dodajemy cebulę podgotowujemy nie wolno zagotować.Po kolejnej dobie gotujemy ja osobno zagotowoję jeszcze kilogram buraków i łącze nie dodaje żadnych sztucznych zakawsów.

Podobne pytania