2014-02-25 11:55
|
Planuje sama zaczął gotować małemu ale potrzebuje sprawdzone przepisy i czy ewentualnie zrobić więcej i np. zamrozić kilka porcji
TAGI
Brak tagów, bądź pierwsza!
Odpowiedzi
nie zamrażaj bo będą niedobre, lepiej zawekować a najlepiej robić świeże ewentualnie na 2 dni
Dzięki na pewno nie będę zamrażala :)
Ja robię tak łososia na folię aluminiową dodaje trochę masełka i pietruszkę, robię takie sakiewki. W drugim plastry ziemniaka, marchewki i kawałki brokuła również tworzę taką sakiewkę. Wkładam do naczynia żaroodpornego i do piekarnika na 180* czas ok pół godziny zależy jaki kawałek mięcha, najlepiej jest sprawdzać
Na pewno spróbuję. A zastanawiam się jeszcze nad łososiem z pary wiadomo nie za dużo z jakimiś warzywkami np. marchewka, brokuł
Ja tak wczesnie nie dawalam ryb dzieciom. Ja robie w naczyniu zaroodpornym. Daje rybke, dosłownie odrobinkę soli i białego pieprzu, troche wody i np marchewkę, pora, brokuły... i dusze pod przykryciem. W nagrzannym piekarniku nie dłuzej niz 20 min.
A to za wcześnie? Ostatnio mały dostał słoiczek z delikatną rybką właśnie łososiem i nic mu nie jest. Dodam że jest na mm i skończyliśmy 6 miesięcy :)
Ja tak wczesnie nie dawalam ryb dzieciom. Ja robie w naczyniu zaroodpornym. Daje rybke, dosłownie odrobinkę soli i białego pieprzu, troche wody i np marchewkę, pora, brokuły... i dusze pod przykryciem. W nagrzannym piekarniku nie dłuzej niz 20 min.
Kati rybki są od 5 msc właśnie łosoś i jeszcze jakaś tylko nie pamiętam jaka
Ja robię tak łososia na folię aluminiową dodaje trochę masełka i pietruszkę, robię takie sakiewki. W drugim plastry ziemniaka, marchewki i kawałki brokuła również tworzę taką sakiewkę. Wkładam do naczynia żaroodpornego i do piekarnika na 180* czas ok pół godziny zależy jaki kawałek mięcha, najlepiej jest sprawdzać
Na pewno spróbuję. A zastanawiam się jeszcze nad łososiem z pary wiadomo nie za dużo z jakimiś warzywkami np. marchewka, brokuł