Drogie Mamusie potrzebny przepis dla 6 miesięcznego bąbelka z łososiem martusia31101986 |
2014-02-25 11:55
|
vote-up

Dobre pytanie

Słabe pytanie

Szczegóły
vote-down

Planuje sama zaczął gotować małemu ale potrzebuje sprawdzone przepisy i czy ewentualnie zrobić więcej i np. zamrozić kilka porcji

TAGI
Brak tagów, bądź pierwsza!

8

Odpowiedzi

(2014-02-25 12:02:11) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
anulla1993
nie zamrażaj bo będą niedobre, lepiej zawekować a najlepiej robić świeże ewentualnie na 2 dni
(2014-02-25 12:04:40) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
anulla1993
Ja robię tak łososia na folię aluminiową dodaje trochę masełka i pietruszkę, robię takie sakiewki. W drugim plastry ziemniaka, marchewki i kawałki brokuła również tworzę taką sakiewkę. Wkładam do naczynia żaroodpornego i do piekarnika na 180* czas ok pół godziny zależy jaki kawałek mięcha, najlepiej jest sprawdzać
(2014-02-25 12:10:05) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
katiuszka
Ja tak wczesnie nie dawalam ryb dzieciom. Ja robie w naczyniu zaroodpornym. Daje rybke, dosłownie odrobinkę soli i białego pieprzu, troche wody i np marchewkę, pora, brokuły... i dusze pod przykryciem. W nagrzannym piekarniku nie dłuzej niz 20 min.
(2014-02-25 13:43:07) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
martusia31101986
nie zamrażaj bo będą niedobre, lepiej zawekować a najlepiej robić świeże ewentualnie na 2 dni
Dzięki na pewno nie będę zamrażala :)
(2014-02-25 13:45:47) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
martusia31101986
Ja robię tak łososia na folię aluminiową dodaje trochę masełka i pietruszkę, robię takie sakiewki. W drugim plastry ziemniaka, marchewki i kawałki brokuła również tworzę taką sakiewkę. Wkładam do naczynia żaroodpornego i do piekarnika na 180* czas ok pół godziny zależy jaki kawałek mięcha, najlepiej jest sprawdzać
Na pewno spróbuję. A zastanawiam się jeszcze nad łososiem z pary wiadomo nie za dużo z jakimiś warzywkami np. marchewka, brokuł
(2014-02-25 13:48:48) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
martusia31101986
Ja tak wczesnie nie dawalam ryb dzieciom. Ja robie w naczyniu zaroodpornym. Daje rybke, dosłownie odrobinkę soli i białego pieprzu, troche wody i np marchewkę, pora, brokuły... i dusze pod przykryciem. W nagrzannym piekarniku nie dłuzej niz 20 min.
A to za wcześnie? Ostatnio mały dostał słoiczek z delikatną rybką właśnie łososiem i nic mu nie jest. Dodam że jest na mm i skończyliśmy 6 miesięcy :)
(2014-02-25 14:54:40) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
anulla1993
Ja tak wczesnie nie dawalam ryb dzieciom. Ja robie w naczyniu zaroodpornym. Daje rybke, dosłownie odrobinkę soli i białego pieprzu, troche wody i np marchewkę, pora, brokuły... i dusze pod przykryciem. W nagrzannym piekarniku nie dłuzej niz 20 min.
Kati rybki są od 5 msc właśnie łosoś i jeszcze jakaś tylko nie pamiętam jaka
(2014-02-25 14:55:24) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
anulla1993
Ja robię tak łososia na folię aluminiową dodaje trochę masełka i pietruszkę, robię takie sakiewki. W drugim plastry ziemniaka, marchewki i kawałki brokuła również tworzę taką sakiewkę. Wkładam do naczynia żaroodpornego i do piekarnika na 180* czas ok pół godziny zależy jaki kawałek mięcha, najlepiej jest sprawdzać
Na pewno spróbuję. A zastanawiam się jeszcze nad łososiem z pary wiadomo nie za dużo z jakimiś warzywkami np. marchewka, brokuł
jak najbardziej, na parze i pieczona jest najlepsza;)

Podobne pytania