
2012-09-28 00:07
|
wiem że to głupie, że pytam o takie coś, ale są rzeczy, których nie powinno się przechowywać nawet zawekowanych, takie które muszą być przygotowywane bezpośrednio przed spożyciem-np żółteczko..Więc czy można zawekować rosołek z kaszą manną, marchewką, pietruszką i mięskiem kurczaka? Nie chciałabym otruć małego, a nie wiem na pewno czy można rosół wekować..?
TAGI
Brak tagów, bądź pierwsza!
Odpowiedzi

przewaznie zywnosc mozna trzymac 3dni w lodowce,wiadomo ze nic tak nie smakuje jak swiezo zrobione,wiec jesli nie masz jakiegos nawalu pracy to lepiej gotuj co 3dni:)
no tak, ja nie dopisałam, że to tylko na dwa, trzy dni nie na dłużej :) a jakoś w lodówce trzymam, ale zawekowane i tak :) żeby mieć 200% pewności :D tylko nie wiem, czy taki zawekowany rosół za dwa, maks trzy dni dobry będzie jeszcze, bo nie wiem czy można takie coś wekować wogóle? Bo nie wszystko można..