2012-12-12 18:00
|
Hej moje pytanie dotyczy glutenu.
Chcę zacząć wprowadzać gluten do diety córki. Tylko mam jedno zasadnicze pytanie, bo już sama nie ogarniam.
Jeżeli podam pół łyżeczki kaszki manny do np marchewki, to mam podać taką "suchą" kaszkę mannę, prosto z opakowania? Czy rozrobić ją w wodzie i dopiero to co powstanie zmieszać z marchewką? Karmię piersią...
TAGI
Brak tagów, bądź pierwsza!
Odpowiedzi
kompletnie zwariowałam jak zaczęłam czytać o tym :)).
A o co chodzi z tym żółtkiem?
A gluten teraz tez wprowadzam. Kupilam sloiczek gerbera - jablko z kaszka manna :) i jeszcze z nestle kaszke manna na mleku modyfikowanym - tylko troszke wody sie dodaje i gotowe. Tez karmie piersia ;) ..
Ale mozna zrobic tak jak mowisz - zagotowac pol lyzeczki w jakijs malej ilosci wody (na oko), potem odcedzic z reszty wody i pomieszac z posilkiem :)
Dodam jeszcze (bo wiele osób to myli) że chrupki kukurydziane, wafelki ryżowe, kaszki ryżowe lub mleczo-ryżowe nie zawierają glutenu, więc spokojnie można je podawać (piszę o produktach typowo dla niemowląt np. HiPP, w razie wątpliwości należy szukać takiej informacji na opakowaniu).