Gluten i kleik ryżowy co to dokładnie takiego i dlaczego wprowadza się do diety maluszka? aga2232 |
2012-11-11 01:24
|
vote-up

Dobre pytanie

Słabe pytanie

Szczegóły
vote-down

TAGI
Brak tagów, bądź pierwsza!

3

Odpowiedzi

(2012-11-11 09:42:25) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
verrerie
Nie rozumiem za bardzo pytania. Gluten to bialka roslinne. Wystepuja w zbozach, czyli w mace, pieczywie, makaronie etc. Gluten bywa nietolerowany dlatego zaleca sie wprowadzanie go bardzo powoli dzieciom, zeby przyzwyczajac organizm. Kleik ryzowy sluzy do zageszczania pokarmow np. Mleka.
(2012-11-11 10:23:24) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
agawita
Kleik ryzowy nie zawiewra glutenu,tak samo maka kukurydziana. Gluten jest w mace zbozowej. Co do wpropwadzania glutenu to zdania sa podzielone, kiedy, ile, itd. Do niedawna lekarze mowili ze dopiero po skonczeniu roku, teraz wprowadza sie juz znacznie wczesniej. Dlatego lepiej poczytaj sobie co na ten temat pisze w literaturze, necie np. na stronie http://www.celiakia.pl/ i musisz sama zdecydowac kiedy wprowadzac itd.
(2012-11-11 10:44:48) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
elizabeth92
kliek ryzowy zageszcza mleko.

Podobne pytania