(2013-05-28 11:18)
zgłoś nadużycie
Ja tam je gotowałam dopóki syn z nich pił, wolałam je wyparzyć z tych ustrojstw, które się tam zbierały
1. 0-3 |
2. 3-6 |
3. 6-9 |
4. 9-12 |
5. inne |
Ja tam je gotowałam dopóki syn z nich pił, wolałam je wyparzyć z tych ustrojstw, które się tam zbierały
Mam identycznie zdanie jak grejfrutowa,- steryzlizować, gotować, wyparzać, czy jak kto woli powinno się do momentu kiedy dziecko pije z butelki. Aż tak dużo czasu to nie pochłania, a zawsze mamy przynajmniej pewnosć ze nie ma w nich zadnych bakterii
dziecko tez musi sie przyzwyczaić do mniej sterylnego srodowiska to np gryzaki bym musiała cały czas gotować bo ma cały czas w buzi i wypadaja i tak na okrągło:) dlatego tak do 6 miesiecy i tyle
ja w ogóle nie sterylizowałam, myłam w gorącej wodzie.