Jak pasteryzujecie słoiczki? sylwiag |
2013-01-24 16:05
|
vote-up

Dobre pytanie

Słabe pytanie

Szczegóły
vote-down

Ja ostatnio pasteryzowałam około 5 minut, niewiem chyba to za mało, bo trzy słoiczki mi zaczęły się psuć po kilku dniach. Czy jak pasteryzujecie to słoiki są zanurzone w wodzie całe? czy pokrywka wystaje? ile minut? i czy trzymacie je poźniej w lodówce czy tylko w szafce?

TAGI
Brak tagów, bądź pierwsza!

2

Odpowiedzi

(2013-01-24 16:29:46) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
agawita
Przed zaprawieniem trzeba sloiczek i pokrywke wygotowac, pasteryzowalam tez tylko pare minut i pokrywka wystawala, trzymalam poza lodowka i nic sie nie stalo, ale ja te sloiczki i tak zuzylam w przeciagu ok 2 tygodni, wiec moze nie zdazyly sie zepsuc...
(2013-01-24 18:53:00) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
sylwiag
ja też zużywam w około 2 tygodnie. Nie wyparzałam pokrywek, może to dlatego. Spróbuję następnym razem, jak nie to nieweiem co robię nie tak

Podobne pytania