Zbieram z kilku dni wywar z grzybów, dziś np miałam po grzybach do kapusty i do bigosu. Na noc zalewam kolejne grzybki, te właściwe. Jutro gotuję małą ilość włoszczyzny na małej ilości wody, dodam do tego wywary z grzybków i grzybki - pewnie pogotuję jak mi tam wypadnie, na końcu zabielę śmietaną i dodaję wegety.
Ma być prosta, i wodnista, ciemna, mocno grzybowa. Teraz mam gdzieś z ponad litr wywaru, jutro drugie tyle jak nie więcej mi wyjdzie... lubię grzybową, bo raz do roku ma wyjątkowy smak ;)
(2012-12-22 20:45:29)
cytuj
gotuje wywar na porcji rosolowej dodatje kostke rosolowa grzybowa do tego suszone podgrzybki mrachewka cebulka zaciagam 30% smietanka dodaje delikatnie octu (teraz podczas karmienia nie dodaje )do tego gotuje osobno makaron lub ziemniaczki