Kaszka Nestle z lipą a wprowadzanie glutenu... ss1313 |
2013-11-17 21:51
|
vote-up

Dobre pytanie

Słabe pytanie

Szczegóły
vote-down

Proszę o poradę ws. wprowadzenia glutenu...Kupiłam kaszkę Nestle z lipą (bezmleczna, bo Mała jest na Babilon Pepti). W jaki sposób mogę ją podawać i w jakich ilościach?

4

Odpowiedzi

(2013-11-17 22:08:28) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
ss1313
łyżeczkę dodaną do kaszki bezglutenowej (ryżowej/kukurydzianej), zupki lub prosto do buzi z odrobiną mleka.
a czy mogę dodać ją do deserku? jeśli tak to czy powinnam podgrzać go, żeby kaszka się rozpuściła? Na opakowaniu jest informacja, że dodając ją do mleka musi ono mieć temp. 40 st.
(2013-11-17 22:14:04) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
dorota1983
łyżeczkę dodaną do kaszki bezglutenowej (ryżowej/kukurydzianej), zupki lub prosto do buzi z odrobiną mleka.
a czy mogę dodać ją do deserku? jeśli tak to czy powinnam podgrzać go, żeby kaszka się rozpuściła? Na opakowaniu jest informacja, że dodając ją do mleka musi ono mieć temp. 40 st.
Możesz ją rozrobic z mlekiem ewentualnie z wodą i dodać do deserku. Ja w taki sposób wprowadzalam gluten owsianką z bobowity-rozrabialam początkowo 1 stolowa łyżkę owsianke z mm i dodawalam do deserku.

Podobne pytania