Kaszka manna na mm akjam |
2012-09-03 22:28
|
vote-up

Dobre pytanie

Słabe pytanie

Szczegóły
vote-down

Chcialabym zrobic malemu kaszke manna na mm i dodac np;jablko starte ,ale jak sie zabrac za to aby nie spiep... tej bardzo trudnej potrawy?Manna mam taka bez gotowania(w goracej wodzie 1min)
Sparzyc w niewielkiej ilosci wody gotowanej ta kaszke i taka kluche wymieszac z mlekiem ?czy jak ?thx

TAGI

2

Najlepsza odpowiedź!

(2012-09-04 11:19:05) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
skyala
Już mówię jak ja robiłam. Rozrabiałam mm na 150ml wody, normalnie standardowo. Wcześniej gotowałam kaszę na wodzie, ilość kaszy zależy od tego jaką chcecie uzyskać gęstość. Ja miałam taką zwykłą mannę, którą trzeba gotować. Czyli na wrzątek (wodę) wrzucałam kaszę, tak na oko, ale powoli, cały czas mieszająć, aby się kluchy nie zrobiły, potem chwilę gotowałam, odstawiałam z gonia, aby ostygła tak mniej więcej do ok 70stopni, i na koniec wlewałam przygotowane mm, trzeba wymieszać dokładnie, trochę ostudzić i gotowe. Moja mała bardzo lubiła, dawałam z różnymi owocami, startymi jabłkami, brzoskwiniami itp. To jest dobra alternatywa do tych wszystkich mega słodkich kaszek, które oferowane są w sklepach dla dzieci. Polecam. Smacznego

Odpowiedzi

(2012-09-04 09:46:42) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
ewa1986
wlasnie tez jestem ciekawa bo bym zrobila taka manne malemu a nie wiem za bardzo jak no bo przeciez chyba mm nie wolno gotowac? wiec wydaje mi sie ze najpierw ugotowac manne i do cieplej wody dosypac mleko tylko trzeba wlasnie dac tyle manny zeby sie taka klucha nie zrobila hmmm... musze poprobowac z iloscia manny
(2012-09-04 11:19:05) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
skyala
Już mówię jak ja robiłam. Rozrabiałam mm na 150ml wody, normalnie standardowo. Wcześniej gotowałam kaszę na wodzie, ilość kaszy zależy od tego jaką chcecie uzyskać gęstość. Ja miałam taką zwykłą mannę, którą trzeba gotować. Czyli na wrzątek (wodę) wrzucałam kaszę, tak na oko, ale powoli, cały czas mieszająć, aby się kluchy nie zrobiły, potem chwilę gotowałam, odstawiałam z gonia, aby ostygła tak mniej więcej do ok 70stopni, i na koniec wlewałam przygotowane mm, trzeba wymieszać dokładnie, trochę ostudzić i gotowe. Moja mała bardzo lubiła, dawałam z różnymi owocami, startymi jabłkami, brzoskwiniami itp. To jest dobra alternatywa do tych wszystkich mega słodkich kaszek, które oferowane są w sklepach dla dzieci. Polecam. Smacznego

Podobne pytania