Dwie marchewki zetrzyj na grubych oczkach,dodaj troszkę pietruszki(korzeń) i również zetrzyj na tarce,dodaj młodziaczka(jeśli masz możliwość,ja dostaje co tydzień od babci)ewentualnie pierś z kurczaka,i to wszystko zagotuj aż do miękkości,potem dodawałam wyparzonego pod wrzącą wodą pomidora,kroiłam w drobną kostkę i do tego wywaru,jak już pomidorki trochę rozmiękły wsypałam troszkę ryżu,by była smaczniejsza i bardziej gęsta.Smakowało.
2013-05-10 11:41 (edytowano 2013-05-10 11:50)
|
Odpowiedzi
Dwie marchewki zetrzyj na grubych oczkach,dodaj troszkę pietruszki(korzeń) i również zetrzyj na tarce,dodaj młodziaczka(jeśli masz możliwość,ja dostaje co tydzień od babci)ewentualnie pierś z kurczaka,i to wszystko zagotuj aż do miękkości,potem dodawałam wyparzonego pod wrzącą wodą pomidora,kroiłam w drobną kostkę i do tego wywaru,jak już pomidorki trochę rozmiękły wsypałam troszkę ryżu,by była smaczniejsza i bardziej gęsta.Smakowało.