Kleik ryżowy do marchewki martunia8925 |
2013-04-25 10:30
|
vote-up

Dobre pytanie

Słabe pytanie

Szczegóły
vote-down

Mam kupiony kleik ryżowy bezmleczny i chciałam go dodać do przetartej marchewki, tyle że na opakowaniu pisze że trzeba go rozrobić z mlekiem. Jak myślicie czy mogę go rozrobić w wodzie i dodać do marchewki czy koniecznie w mleku??

TAGI
Brak tagów, bądź pierwsza!

2

Odpowiedzi

(2013-04-25 11:09:39) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
dorota1983
Kliku nie musisz rozrabiać w mleku - ja niekiedy dodaję miarkę do deserku np do jabłka bo konsystencja samego jest bardzo rzadka i córka woli deserek bardziej na gęsto. Jeżeli chodzi o marchewke - nie dodawałabym absolutnie kleiku a tymbardziej nie ryzowego - marchewka sama w sobie zatwardza żołądek, a kleik ryżowy również działa zapierająco.
(2013-04-25 11:20:36) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
martunia8925
Kliku nie musisz rozrabiać w mleku - ja niekiedy dodaję miarkę do deserku np do jabłka bo konsystencja samego jest bardzo rzadka i córka woli deserek bardziej na gęsto. Jeżeli chodzi o marchewke - nie dodawałabym absolutnie kleiku a tymbardziej nie ryzowego - marchewka sama w sobie zatwardza żołądek, a kleik ryżowy również działa zapierająco.
Mój mały na szczęście nie ma problemów z wypróżnieniem. A poza tym chciałam zrobić taką właśnie marcheweczkę bo widziałam że w słoiczku jest właśnie marchewka z ryżem a poza tym jest bardziej syte

Podobne pytania