2013-04-25 10:30
|
Mam kupiony kleik ryżowy bezmleczny i chciałam go dodać do przetartej marchewki, tyle że na opakowaniu pisze że trzeba go rozrobić z mlekiem. Jak myślicie czy mogę go rozrobić w wodzie i dodać do marchewki czy koniecznie w mleku??
TAGI
Brak tagów, bądź pierwsza!
Odpowiedzi
Kliku nie musisz rozrabiać w mleku - ja niekiedy dodaję miarkę do deserku np do jabłka bo konsystencja samego jest bardzo rzadka i córka woli deserek bardziej na gęsto. Jeżeli chodzi o marchewke - nie dodawałabym absolutnie kleiku a tymbardziej nie ryzowego - marchewka sama w sobie zatwardza żołądek, a kleik ryżowy również działa zapierająco.
Mój mały na szczęście nie ma problemów z wypróżnieniem. A poza tym chciałam zrobić taką właśnie marcheweczkę bo widziałam że w słoiczku jest właśnie marchewka z ryżem a poza tym jest bardziej syte