Konserwa rybna- tunczyk w oleju panciona |
2015-05-19 21:52
|
vote-up

Dobre pytanie

Słabe pytanie

Szczegóły
vote-down

Hej,

Rozmrozil mi sie caly zamrazalnik:/ czesc rzeczy udalo mi sie zjesc:P zupki, obiadki dla dziecka poszly do kosza, ale mialam tez zamrozone tunczyki 6 szt. razem ok 13 kg. Przymierzalam sie do zrobienia pierwszy raz tunczyka w oleju, no i dzis ugotowalam ta rybe z liscmi laurowymi, ale niewystarczajaco osolilam wode. W przepisie jest 100g/l wody, a ja robilam 'na oko' i dalam tzw. szczypte. Co robic?
Wplynie to tylko na walory smakowe, czy sie nie zakonserwuje, zepsuje sie? Moge posolic olej? Ile? Czy po prostu zapasteryzowac?

Z gory dziekuje za pomoc.

TAGI
Brak tagów, bądź pierwsza!

2

Odpowiedzi

(2015-05-20 12:12:10) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
panciona
Kurde, na prawde nikt nie wie, czy niedosolona ryba zepsuje mi cala konserwe? Nigdy sama nnie robilam przetworow, a ostatnio nic mi nie wychodzi
(2015-05-20 13:08:00) cytuj
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
roslina28
sam olej dobrze zakonserwuje ;) ale moze wplynac na smak .... :)

Podobne pytania