Do zageszczania mleka najlepszy kleik ryzowy,wiec zaden z twoich w ankiecie.
Odpowiedzi
1. Zwykła kaszka manna |
2. Kaszka manna np. Nestle |
3. Kaszka mleczno-ryżowa np Bobovita, Nestle |
Komentarze
Wyświetlono: 1 - 10 z 10.
Iga lubi o smaku banana :) więc pewnie Twoja Iga też ją polubi :D
Na początek najlepszy zwykły kleik ryżowy lub kukurydziany :)
ja kleik kukurydziany, na slodkie owocowe jeszcze dluuugo poczekam:)
kaszka manna z polecenia lekarki:)
tak jak akjam kleik polecam :)
dodam że mała piła ja z mlekiem 2 dni potem już nie chciała i podaje ją z obiadkiem
kaszka kukurydziana :)
Kleik ryżowy,kasza manna zalecana jest po skonczeniu 6 miesiąca,pamiętaj że te wszystkie smakowe kaszki mają w sobie multum chemii i nie potrzebny cukier,po co przyzwyczajac dziecko od razu do słodkości?.
Żadna z powyższych.
Do zagęszczania mleka na początek tylko kaszka ryżowa/kleik ryżowy.
Kaszką mleczno-ryżową nie powinno się zagęszczać mleka, bo ona jak sama nazwa mówi zawiera mleko i tylko niepotrzebnie zakłóca się dziecku proporcje ilości mleka w stosunku do wody.
A kaszka manna zawiera GLUTEN, który należy wprowadzać dziecku stopniowo (tzw. ekspozycja na gluten) - u dzieci karmionych piersią PO 4 m-cu życia a u dzieci karmionych mm PO 5 m-cu życia.