2013-05-17 10:23
|
jak tak to czy moge kupic np nestle kaszka manna bez gotowania i dawac jej do obiadku ? i ile? lyzeczke mała ? i czy ta kaszka (nestle) wystarczy w wprowadzaniu glutenu czy cos jeszcze podawac?
TAGI
Brak tagów, bądź pierwsza!
Odpowiedzi
Jeśli natomiast karmisz córeczkę mlekiem modyfikowanym, wprowadzanie glutenu należy rozpocząć kiedy dziecko skończy 5 miesięcy i wkroczy w 6 miesiąc życia dziecka. Ekspozycja powinna być podzielona na 2 etapy i trwać 4 miesiące (od 6. do 9. miesiąca życia). W pierwszym z nich (6.-7. miesiąc) wprowadź do diety dziecka jeden posiłek zawierający dodatek 2-3 g produktu glutenowego w ciągu doby (1 płaska łyżka kaszki Nestlé mleczna manna dodana do porcji obiadku lub deserku; kaszkę można dodać do dania po rozpuszczeniu w niewielkiej ilości wody lub „na sucho”).
W drugim etapie (8.-9. miesiąc) zwiększamy ilość glutenu do 6 g na dobę (2 płaskie łyżki stołowe kaszki Nestlé mleczna manna). Po upływie 4 miesięcy możesz podawać już większe ilości produktów glutenowych, w tym pełną porcję kaszki Nestlé mleczna manna przygotowaną zgodnie z informacją na opakowaniu.
Ekspert. Nestlé
---
Ekspert. Nestlé, udziela porad i odpowiada na pytania związane z produktami NESTLE, a także kwestiami dotyczącymi żywienia dzieci. Zachęcamy do kontaktu z Centrum Informacji dla Rodziców. Adres e-mail oraz numer kontaktowy dostępne są naszych oficjalnych stronach.