1 l śmietany 36%,
30 dag białej czekolady,
90 ml mleka.
KAKAOWA MASA ŚMIETANKOWA:
1 l śmietany 36%,
20 dag mlecznej czekolady,
10 dag gorzkiej czekolady,
90 ml mleka.
Białą czekoladę połamać i zalać gorącym mlekiem. Rozpuścić, podgrzewając i mieszając, ostudzić.
W osobnym naczyniu połamać mleczną czekoladę i gorzką czekoladę. Następnie zalać je pozostałym
gorącym mlekiem. Rozpuścić, podgrzewając i mieszając, ostudzić. 1 l śmietany ubić i wymieszać z
rozpuszczoną białą czekoladą. Pozostałe 1 l śmietany ubić i wymieszać z rozpuszczonymi kakaowymi
czekoladami.
Masa jest pyszna. Osobiście dodałam do białej masy jedną tabliczkę czekolady, a do ciemnej 1 mleczną i 1 gorzką. Nie było słodkie ani mdłe ;)