Pełnoziarnisty zrobiony jest z mąki z pełnego ziarna wraz z łupiną i innymi "śmieciuszkami", jest nieoczyszczona, a razowy to z mąki razowej- czyli mąki mielonej RAZ czyli dosyć grubo (mało przetworzonej), więc to jest jedno i to samo. Do diety oba są w porządku, zwracaj tylko uwagę żeby był z samej mąki, bez dodatków (soli, spulchniaczy, jajek). :)
Kiedyś dosyć ostro bawiłam się w diety więc mam niezłe podstawy teoretyczne, jak coś to wal na priv ;)
Dzięki! Tak właśnie się zastanawiałam,bo kupiłam pełnoziarnisty Lubelli za 4 zł, a razowy kosztował bodajże 9! Oo I w domu zwątpiłam, że może to wcale nie to samo. :)Kiedyś dosyć ostro bawiłam się w diety więc mam niezłe podstawy teoretyczne, jak coś to wal na priv ;)