my mrozimy normalnie ugotowane i nic się z nimi potem nie dzieje
Hej mam zamiar dzisiaj robic pierogi z kapusta i grzybami:) ale jak je później zamrozić?
Planuje dac partiami na taka tacke którą mam miedzy lodówka a zamrażarka a pozniej do woreczka.
no i ciasto bedzie bez jajka, sama goraca woda maka i olej, nie wiem czy to bedzie mialo znaczenie przy mrożeniu żeby np nie popękały...
Odpowiedzi
1. surowe |
2. normalnie ugotowane |
3. obgotowane np 2 minutki |
Komentarze
Wyświetlono: 1 - 6 z 6.
ugotowane. ale jak ugotujesz to musisz je poukładac na talerzach tak by sie nie dotykały (aby sie nie posklejały ) i najlepiej mrozic je tak by tez sie nie dotykały a pozniej jak juz sie pomrożą zapakowac razem :) nie beda posklejane.
Ja zawsze mrożę surowe :)
Pierwszy raz słyszę, że się mrozi gotowane pierogi Ja zawsze mroże surowe. najpierw na tacce do zamrażalnika a za jakiś czas do woreczka i już :)
Ja bym lekko podgotowała, a potem zamroziła. Możesz dać trochę oleju do gotowania albo lepiej do woreczka, wtedy się nie skleją. Jak będziesz odmrażać to też gotuj w wodzie z olejem
zawsze tylko i wyłącznie surowe mrożę... dodam, że ciasto robie zupełnie inaczej, ale nie ma to najmniejszego znaczenia