Mrożenie pierogów Jak to zrobić najlepiej? milka88 |
2012-12-17 14:08
|
vote-up

Dobre pytanie

Słabe pytanie

Szczegóły
vote-down

Hej mam zamiar dzisiaj robic pierogi z kapusta i grzybami:) ale jak je później zamrozić?

Planuje dac partiami na taka tacke którą mam miedzy lodówka a zamrażarka a pozniej do woreczka.
no i ciasto bedzie bez jajka, sama goraca woda maka i olej, nie wiem czy to bedzie mialo znaczenie przy mrożeniu żeby np nie popękały...

TAGI
Brak tagów, bądź pierwsza!

1. surowe
2. normalnie ugotowane
3. obgotowane np 2 minutki
20

Odpowiedzi

1. surowe

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
ewolkus26
ewolkus26
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
kattka21
kattka21
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
gocha1251
gocha1251
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
sylkaaaaaaaa
sylkaaaaaaaa
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
nadalka
nadalka
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
martaa1989m
martaa1989m

2. normalnie ugotowane

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
vanilia
vanilia
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
kasia828
kasia828
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
madeline91
madeline91
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
ewellina
ewellina
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
karola25
karola25
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
natasza2004
natasza2004

3. obgotowane np 2 minutki

  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
smerfus008
smerfus008

Komentarze
Wyświetlono: 1 - 6 z 6.

(2012-12-17 14:31) zgłoś nadużycie
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
badangel87

badangel87

ugotowane. ale jak ugotujesz to musisz je poukładac na talerzach tak by sie nie dotykały (aby sie nie posklejały ) i najlepiej mrozic je tak by tez sie nie dotykały a pozniej jak juz sie pomrożą zapakowac razem :)  nie beda posklejane. 

(2012-12-17 14:42) zgłoś nadużycie
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
sylkaaaaaaaa

sylkaaaaaaaa

Pierwszy raz słyszę, że się mrozi gotowane pierogi surprise Ja zawsze mroże surowe. najpierw na tacce do zamrażalnika a za jakiś czas do woreczka i już :)

(2012-12-17 15:00) zgłoś nadużycie
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
grejfrutowa

grejfrutowa

Ja bym lekko podgotowała, a potem zamroziła. Możesz dać trochę oleju do gotowania albo lepiej do woreczka, wtedy się nie skleją. Jak będziesz odmrażać to też gotuj w wodzie z olejem

(2012-12-17 16:07) zgłoś nadużycie
  • żądna wiedzy
  • pomocna
  • aktywistka
  • blogerka
  • dokumentalistka
  • doświadczona
ewolkus26

ewolkus26

zawsze tylko i wyłącznie surowe mrożę... dodam, że ciasto robie zupełnie inaczej, ale nie ma to najmniejszego znaczenia

Podobne pytania